Ολυμπιακός: Πού πάει με τους… Μασούρες;

Το… τρένο του Ολυμπιακού έχει μπει για τα καλά στις ράγες, με τον Γιώργο Μασούρα να γυρίζει από τον τραυματισμό του και να τους παίρνει όλους… αμπάριζα, αποστομώνοντας και τους τελευταίους αμφισβητίες του.

Ολυμπιακός: Πού πάει με τους… Μασούρες;

Τί να πρωτογράψεις για το θριαμβευτικό 3-0 της Πόλης; Χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης ο τρόπος με τον οποίο ο Μαρτίνς έδεσε φιόγκο τον Βίτορ Περέιρα; Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στις δηλώσεις του είπε ότι αν σκόραρε η Φενέρ σε κάποιες από τις ευκαιρίες που δημιούργησε, όπως το δοκάρι με τον Πέλκα στο 56’, μπορεί το παιχνίδι να κυλούσε διαφορετικά. Δεν θα διαφωνήσουμε, αλλά δεν θα συμφωνήσουμε και στο 100%.

Στο ποδόσφαιρο δεν μετρούν τα δοκάρια. Και σε παιχνίδια όπως αυτό που παρακολουθήσαμε στο «Σουκρού Σαράτσογλου», μία ομάδα που υποτίθεται θέλει να κερδίσει και να ρίξει τον Ολυμπιακό από την κορυφή, δεν γυρίζει συνεχώς πίσω την μπάλα στο πρώτο 45λεπτο, επειδή δείχνει ανικανότητα να βρει διαδρόμους. Ας έψαχνε να τους βρει. Ούτε θα πρέπει να καυχιέται για ένα ομολογουμένως καλό πρώτο 10λεπτο στο δεύτερο μέρος που είχε ως αποκορύφωμα το δοκάρι του Πέλκα. Με μία φλύαρη κατοχή που είχε έως και πριν το 0-2, δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά πράγματα.

Η συνολική εικόνα του Ολυμπιακού ήταν μία εικόνα σοβαρότατης ομάδας, μίας ομάδας που είχε αγωνιστικό προσανατολισμό και δεν παρασύρθηκε από τίποτα. Ήταν πιστή στο πλάνο της και πάνω σε αυτό πορεύτηκε.

Ο Μαρτίνς είχε εντοπίσει το μεγάλο πρόβλημα της Φενέρ που ήταν οι αργές επιστροφές της. Σε όλα τα παιχνίδια της αγωνίζεται με ψηλά τις γραμμές της και όταν έχανε την μπάλα, έτρεχε και δεν έφτανε. Αμυντικό τρανζίσιον για κλάματα.

Ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε και κατάφερε με τον δαίμονα Αγκιμπού, τον εκρηκτικό Μασούρα και τον «serial killer» Τικίνιο να ανοίξει το σκορ πολύ νωρίς και να απλουστεύσει τα πράγματα.

Είναι λογικό όλοι να στεκόμαστε στην μεγαλειώδη εμφάνιση του Μασούρα που εξελίχθηκε σε… σουλτάνο του «Σουκρού Σαράτσογλου». Δεν είναι η μία ασίστ στο γκολ του Τικίνιο ή τα δύο γκολ που πέτυχε, δύο γκολ που ήταν «καρμπόν». Ήταν η γενικότερη αγωνιστική του εικόνα. Από τη σκυλίσια άμυνα που έπαιξε, από το τρέξιμο που έριξε και από το γεγονός ότι έπιασε κορόιδο όλη την άμυνα της Φενέρ.

Ο Μασούρας επέστρεψε από τον τραυματισμό του και δίχως ίχνος υπερβολής, ανέβασε επίπεδο τον Ολυμπιακό. Ναι, ο Μασούρας που κάποιοι πάντοτε είχαν ως εύκολο στόχο, λέγοντας συχνά – πυκνά «αμάν πια με τους Μασούρες και τους Μπουχαλάκηδες». Νομίζουμε ότι στην Πόλη (ξανα)πήραν μία ηχηρή απάντηση.

Πάρτε το χαμπάρι. Ολυμπιακός χωρίς ελληνόπουλα δεν υπάρχει. Και ο Μασούρας επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά για ποιο λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς ένιωθε ο πιο χαρούμενος άνθρωπος του κόσμου όταν γύρισε από τον τραυματισμό του πριν από περίπου 10 μέρες.

Όσο για τους Τούρκους που νόμιζαν ότι θα είχαν εύκολο έργο απέναντι στον Ολυμπιακό; Ας όψεται που οι «ερυθρόλευκοι» στο τέλος αποδείχθηκαν… γενναιόδωροι και δεν έφτασαν το «κοντέρ» στο 0-4 και στο 0-5.

Φυσικά τίποτα δεν έχει τελειώσει ως προς τη μάχη της κορυφής στον όμιλο. Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα είναι στην Ευρώπη και το 2022, αλλά πλέον αυτό που απομένει να μάθουμε είναι αν θα βρεθεί απευθείας στους «16» του Europa League ή στους «32». Αν θα βγει τελικά πρώτος ή δεύτερος αντίστοιχα…