Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 0-3: «Κατακτητής» της Πόλης ένας Θρύλος από άλλο πλανήτη!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Φενέρμπαχτσε με 3-0 μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου» με σκόρερς τους Τικίνιο και Μασούρα (δις), αλλά και με έναν εντυπωσιακό Αγκιμπού. Φουλάρει ολοταχώς για την 1η θέση στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στους «16» του Europa League.

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 0-3: «Κατακτητής» της Πόλης ένας Θρύλος από άλλο πλανήτη!

Ο Ολυμπιακός πιέστηκε, κινδύνευσε (ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο του β’ μέρους), αλλά παίζοντας πανέξυπνα και έχοντας τους Τικίνιο, Μασούρα και τους δύο Καμαρά σε εντυπωσιακή μέρα, έφυγε θριαμβευτής από την Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας με 3-0 της Φενέρμπαχτσε. Πολύ καλός και ο Βατσλίκ που όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών». Πλέον, οι Πειραιώτες έβαλαν για τα καλά πλώρη για την πρώτη θέση στον όμιλο που οδηγεί απευθείας στην πρόκριση στους «16» του Europa League. Τα γκολ οι Τικίνιο (6’) και ο Μασούρας που «χτύπησε» δύο φορές (63’, 68’).

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 0-3: Τα γκολ της αναμέτρησης (vid)

ΤΟΥΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΜΠΑ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ!

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ξάφνιασε μόνο τον Βίτορ Περέιρα με την ενδεκάδα που παρέταξε. Αιφνιδίασε ακόμη και τους παίκτες του, τοποθετώντας τον Ουσεϊνού Μπα σε ρόλο δεξιού μπακ, μολονότι είχε τρία δεξιά μπακ στον πάγκο! Ο λόγος που το έκανε βέβαια ήταν για να περιορίσει όσο μπορούσε τον Καντίογλου που είναι από τους κορυφαίους παίκτες της Φενέρ στο δημιουργικό κομμάτι και κινείται κυρίως από αριστερά. Στο 4-1-4-1 λοιπόν που επέλεξε ο Μαρτίνς, ο Βατσλίκ υπερασπίστηκε την εστία, οι Μπα (δεξιά), Παπασταθόπουλος, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ (αριστερά) ήταν στην τετράδα της άμυνας, ο Μπουχαλάκης μπροστά από τα στόπερ, οι Αγκιμπού και Μαντί Καμαρά στα χαφ, δεξιά ο Μασούρας, αριστερά ο Ονιεκούρου στα «φτερά» της επίθεσης και στην κορυφή ο Τικίνιο. Ο δε Βίτορ Περέιρα από την πλευρά του πήγε στα… τετριμμένα. Με 3-4-3 δηλαδή, όπως σε κάθε ματς από το ξεκίνημα της σεζόν.

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις του αγώνα (vids)

ΣΟΥΠΕΡ ΑΓΚΙΜΠΟΥ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΤΙΚΙΝΙΟ

Ο Αγκιμπού Καμαρά βρισκόταν παντού! Ο νεαρός άσος από την Γουινέα αποδείχθηκε χθες στο πρώτο ημίχρονο κάτι παραπάνω από «λίρα εκατό». Πίεζε παντού, ήταν… τσιμπούρι στα χαφ της Φενέρ, ενώ εκείνος έκλεψε την μπάλα στο 6’, έδωσε στον Μασούρα και εν συνεχεία ο Τικίνιο πλάσαρε ψύχραιμα τον Αλτάι για το 0-1. Αργότερα, ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στην Φενέρ, καθώς ήθελε να εκμεταλλευτεί τα λάθη της και τις αργές επιστροφές. Οι Τούρκοι προσπαθούσαν κυρίως με τον Βαλέντσια να απειλήσουν και προς το τελευταίο δεκάλεπτο με τον Ρόσι (είχε μία τεράστια ευκαιρία στο 45+1’ που κατέληξε άουτ), αλλά στην πραγματικότητα τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην ερυθρόλευκη άμυνα. Όλοι επέστρεφαν, όλοι βοηθούσαν, όλοι έκαναν τις απαιτούμενες αλληλοκαλύψεις. Ο Ονιεκούρου μπορεί να μην βοήθησε επιθετικά, αλλά ανασταλτικά έδωσε μπόλικες λύσεις. Ο Μασούρας ήταν ο «φύλακας άγγελος» του Μπα στα δεξιά. Και επίσης ο Μπουχαλάκης μπορεί να έκανε κάποιες λανθασμένες μεταβιβάσεις, όμως ανασταλτικά ήταν πολύ καλός. Όπως φυσικά και ο Σισέ που ήταν κυρίαρχος στον αέρα. Η Φενέρ λοιπόν ήταν εκείνη που πίεζε για την ισοφάριση, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας δημιούργησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να κάνουν δύο τα τέρματά τους. Και τις δύο φορές με τον Καμαρά στο 35’ και στο 37’. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με κάποια νεύρα (σ.σ. δέχτηκε αδικαιολόγητη κάρτα ο Σισέ), αλλά το σημαντικό είναι ότι τα περισσότερα νεύρα τα είχαν οι Τούρκοι.

ΠΩΠΩ ΕΝΑΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ!

Πράματα και θάματα από τον Μασούρα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο 45λεπτο έδωσε την ασίστ στο γκολ του Τικίνιο και στο δεύτερο μέρος με τα δύο γκολ που πέτυχε στο 63’ και στο 68’ παίρνοντας το «ριμπάουντ» στα σουτ των Μαντί και Αγκιμπού που απομάκρυνε προσωρινά ο Αλτάι, έκανε ένα «Σουκρού Σαράτσογλου» να αποδοκιμάζει έντονα τους παίκτες της Φενέρ και τον Βίτορ Περέιρα. Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο 10λεπτο του β’ μέρους ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε προβλήματα. Θα μπορούσε μάλιστα να ισοφαριστεί σε δύο περιπτώσεις, με τη μία εξ αυτών να σταματάει στο δοκάρι (Πέλκας στο 56’). Οι Πειραιώτες όμως έπαιξαν πανέξυπνα, εκμεταλλεύτηκαν την κόντρα και κατάφεραν να βρουν μία αποδιοργανωμένη άμυνα της Φενέρ, η οποία έγινε έρμαιο στις ορέξεις τους. Θα μπορούσε στο 83’ να πετύχει και τέταρτο γκολ με τον Μασούρα και να γράψει ακόμα μεγαλύτερη ιστορία.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

Γήπεδο: Σουκρού Σαράτσογλου

Διαιτητής: Ερνάντεθ (Ισπανία)

Σκόρερ: 6’ Τικίνιο, 63’, 68’ Μασούρας

Κίτρινες: 38’ Ρέαμπτσιουκ, 42’ Σισέ, 42’ Βαλέντσια, 45’ Μπα, 72’ Ζάιτς.

Συνθέσεις:

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Βίτορ Περέιρα): Αλτάι, Κιμ, Σαλάι, Νόβακ, Σάμουελ, Γιαντάς (75’ Γκιουμούσκς), Γκουστάβο (70’ Ζάιτς), Καντίογλου, Ρόσι (70’ Μπερίσα), Πέλκας, Βαλένσια (75’ Μέγερ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μπα (46’ Λαλά), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (89' Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Μασούρας (89' Βαλμπουενά), Ονιεκούρου (63’ Κούντε), Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο (86' Ελ Αραμπί).