Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Τα γκολ – φωτοτυπία που έχουν δεχτεί οι Τούρκοι

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μελετήσει καλά την Φενέρμπαχτσε, με τους Τούρκους να εμφανίζονται να δέχονται γκολ – καρμπόν στα προηγούμενα παιχνίδια τους.

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Τα γκολ – φωτοτυπία που έχουν δεχτεί οι Τούρκοι

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει απόψε (30/9, 19.45) να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Σουκρού Σαράτσογλου» και να πάρει ένα σαφέστατο προβάδισμα για να βρεθεί και το 2022 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Απέναντί του έχει μία Φενέρμπαχτσε, η οποία είναι μία πολύ σκληρή ομάδα, αρκετά αξιόπιστη μεσοεπιθετικά, αλλά γενικώς πίσω εμφανίζεται μία του ύψους και μία του βάθους.

Η ανασταλτική λειτουργία των Τούρκων δεν είναι κακή. Αλλά δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο. Το μεγάλο τους πρόβλημα είναι πρωτίστως οι αργές επιστροφές και δευτερευόντως ότι δέχεται εύκολα μπαλιές στην πλάτη της άμυνάς της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν δεχτεί φέτος 8 τέρματα και τα 6 ήταν γκολ που προήλθαν από προσπάθειες ανενόχλητων επιθετικών στην καρδιά της άμυνάς τους, έχοντας πάρει τις πάσες κυρίως είτε με βαθιές μπαλιές, είτε με σέντρες από τα πλάγια! Είχαν όλη την άνεση δηλαδή να κοντρολάρουν την μπάλα, να την φέρουν στο καλό τους πόδι, να σηκώσουν κεφάλι, να πλασάρουν και να σκοράρουν.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Δύο τέτοια γκολ είχε δεχτεί η Φενέρ στο διπλό που είχε κάνει μέσα στο Ελσίνκι επί της ομώνυμης ομάδας (5-2). Το ίδιο συνέβη και στα δύο γκολ στην ήττα από την Μπασάκσεχιρ (0-2), αλλά και στην πρόσφατη νίκη

που πέτυχε επί της Χατάισπορ (2-1). Στο 1-1 της Φρανκφούρτης το γκολ της Άιντραχτ ήρθε με μία βαθιά μπαλιά σε κόντρα επίθεση και με τον σκόρερ (Λάμερς) να βρίσκει δίχτυα από κοντά με πλασέ και έχοντας ουσιαστικά εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα. Εν ολίγοις, με σχετική άνεση τα έβαλαν οι Ελσίνκι, Μπασάκ, Χατάισπορ και Άιντραχτ τα γκολ τους, καθώς το πιο φοβερό απ’ όλα ήταν ότι οι αμυντικοί μάρκαραν με τα μάτια ή είχαν πολύ αργές αντιδράσεις. Κυρίως όμως ρόλο παίζουν οι αργές επιστροφές.

Σε αντεπιθέσεις ο Ολυμπιακός είναι ικανός να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που αφήνει η Φενέρ, ανεβάζοντας την άμυνά της πολύ ψηλά.