Φενερμπαχτσέ - Ολυμπιακός: Τα «σημάδια» με τους διαιτητές

Ο Ισπανός Ερνάντεθ που θα σφυρίξει την Πέμπτη (30/9, 19:45) τον αγώνα της Φενερμπαχτσέ με τον Ολυμπιακό φέρνει ήττες Τούρκων, ενώ ο Μπούργκος στο VAR είχε παίξει το Νέφτσι - Ολυμπιακός 0-1. Η μεγάλη προσοχή στις κάρτες...

Φενερμπαχτσέ - Ολυμπιακός: Τα «σημάδια» με τους διαιτητές

Θετικά «σημάδια» για τον Ολυμπιακό προκύπτουν από τους διαιτητές της αναμέτρησής του την Πέμπτη (30/9, 19:45, LIVE στο fosonline.gr) με την Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, παρόλο που είχε στο παρελθόν κάποιες κακές εμπειρίες με ρέφερι από την Ισπανία.

Ο Αλεχάντρο Ερνάντεθ έχει στην καριέρα του πολλά μεγάλα ματς του ισπανικού πρωταθλήματος, ανάμεσά τους και classico, ενώ έχει παίξει πολλά ματς των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο στην Primera, αλλά και αρκετές αναμετρήσεις του Champions League, του Europa League όπως και αγώνες εθνικών ομάδων. Είναι έμπειρος διεθνής διαιτητής εδώ και πολλά χρόνια.

Έχει το χαρακτηριστικό ότι βγάζει εύκολα κάρτες. Πολύ εύκολα. Στα περισσότερα από τα παιχνίδια του οι κίτρινες είναι πάρα πολλές, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα σε διψήφιο αριθμό. Ενώ με την ίδια μεγάλη άνεση στέλνει και παίκτες στα αποδυτήρια με αποβολές. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, το 2011, είχε δώσει στο ισπανικό πρωτάθλημα κόκκινες σε επτά σερί αγώνες του! Από αυτά τα επτά ματς στο ένα είχε αποβάλλει τρεις παίκτες και σε άλλα τρία από δύο!

Μπορεί να μην έχει συναντήσει τον Ολυμπιακό, αλλά στα ματς που έπαιξε με την ΑΕΚ είχε μία νίκη (1-0 την Σεν Γκάλεν στην Ελβετία και μία ισοπαλία, 1-1 με την Σπαρτάκ Μόσχας στο ΟΑΚΑ). Είναι όμως διαιτητής με αρνητικά αποτελέσματα για τους τουρκικούς συλλόγους, αν και επίσης για πρώτη φορά συναντά την Φενέρ. Πρόσφατα έπαιξε το Αϊντχόφεν-Γαλατά 5-1, αλλά και πρόπερσι το Μπεσίκτας-Μπράγκα 1-2.

Καλό «σημάδι» για τον Ολυμπιακό είναι ότι ο συμπατριώτης του στο VAR, ο Ρικάρντο Ντε Μπούργκος ήταν το περασμένο καλοκαίρι διαιτητής στη νίκη της ελληνικής ομάδας στο Μπακού επί της Νέφτσι με 1-0 στα προκριματικά του Champions League. Από την άλλη, βέβαια, ήταν ο ίδιος στο VAR στην ήττα από την Μαρσέιγ στην Γαλλία, όταν είχε υποδείξει στον διαιτητή δύο πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού.

Καλό, τέλος, μπορεί να είναι ότι στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του ο Ερνάντεθ δεν έχει φέρει αποτέλεσμα νίκης για γηπεδούχο. Βέβαια αυτά δε λένε και πολλά, αφού θυμίζουμε ότι ο ρέφερι του αγώνα Ολυμπιακός-Αντβέρπ είχε δεκατέσσερα σερί ματς δίχως νίκη γηπεδούχου, αλλά η ελληνική ομάδα το είχε «σπάσει» με το γκολ του Ρέαμπτσιουκ στο τέλος.