Μαρτίνς: «Eίμαστε πολύ φίλοι με τον Περέιρα, αλλά δεν ξέρει την τακτική μου χωρίς τον Εμβιλά»

O Πέδρο Μαρτίνς έκανε λόγο για παιχνίδι τακτικής απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, ενώ μίλησε και για την απουσία του Γιάν Εμβιλά κατά τη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (29/9).

Μαρτίνς: «Eίμαστε πολύ φίλοι με τον Περέιρα, αλλά δεν ξέρει την τακτική μου χωρίς τον Εμβιλά»

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του αγώνα Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός:

- Θα μας πείτε τι γίνεται με τον Εμβιλά, αν αντιμετωπίζετε άλλα προβλήματα και πως περιμένετε το παιχνίδι απέναντι σε έναν Πορτογάλο προπονητή;

Ο Εμβιλά αντιμετώπισε κάποια προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Μιλήσαμε μαζί του και αποφασίσαμε να μην έρθει σε αυτό το παιχνίδι. Όσον αφορά στο παιχνίδι είναι ένα ματς τακτικής. Ο Βίτορ δεν ξέρει την τακτική μου και εγώ δεν ξέρω τη δική του. Ο καθένας έχει προετοιμαστεί τα πλάνα του γι’ αυτό το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι θα μας πιέσουν, αλλά ελπίζουμε πως θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και θα κερδίσουμε.

- Τι αλλάζει στα πλάνα σας η απουσία του Εμβιλά; Επίσης το αυριανό παιχνίδι είναι ένα σημείο αναφοράς για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα στον όμιλο;

Για το παιχνίδι θέλω να πω ότι αντιμετωπίζουμε τη πιο δυνατή ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει έως τώρα. Πρόκειται για έναν ισχυρό αντίπαλο που παίζει σε μία καυτή ατμόσφαιρα. Θα είναι μία πολύ καλή πρόκληση για εμάς. Έχουμε δουλέψει καλά το παιχνίδι και είμαστε προετοιμασμένοι. Αυτό που μένει είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτή την καυτή ατμόσφαιρα. Αυτό που θέλουμε είναι τους τρεις βαθμούς γιατί είναι πολύ σημαντικοί για εμάς. Επίσης είναι τέσσερις οι ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση. Εάν καταφέρουμε να κερδίσουμε θα είναι πολύ καλό για εμάς και θα είναι ένα καλό βήμα για την πρόκριση. Το στρατηγικό πλάνο που έχουμε με ή χωρίς τον Εμβιλά είναι ακριβώς το ίδιο και δεν αλλάζει.

- Ποια στοιχεία που δεν είδατε στο παιχνίδι με την Αντβέρπ περιμένετε να δείτε αύριο;

Νομίζω ότι είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ τους όπως είναι και οι αντίπαλοι. Δεν νομίζω ότι πρέπει να στεκόμαστε σε εκείνο το παιχνίδι, διότι κάναμε καλό παιχνίδι. Νομίζω ότι αν έχουμε συνέπεια στο παιχνίδι μας τα πράγματα θα πάνε το ίδιο καλά όπως πήγαν και με την Αντβέρπ.

- Ο Βίτορ Περέιρα μας είπε ότι είστε φίλοι, συμφωνείτε με την άποψη του προπονητή της Φενέρμπαχτσε;

Είμαστε πολύ φίλοι, περισσότερο απ’ όσο συνηθίζεται. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Αύριο, όμως, για 1,5 ώρα καμία σχέση.

- Ο προπονητής της Φενέρ αγωνίζεται με τριάδα στην άμυνα. Τι τακτική θα ακολουθήσετε;

Δεν θα σας αποκαλύψουμε τα πλάνα της τακτικής μας. Δεν στεκόμαστε στο σύστημα που θα παίξει η Φενέρ, αλλά στη δυναμική που έχει η ομάδα. Ξέρουμε ότι όλες οι ομάδες του Περέιρα έχουν δυναμική και πιέζουν ψηλά, ενώ όλοι οι παίκτες ξέρουν τους ρόλους τους στο γήπεδο. Αυτά τα στοιχεία θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αλλά δεν θα σας αποκαλύψουμε πως θα το κάνουμε.

- Είθισται η φιλοξενούμενη ομάδα να προπονείται στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός δεν το έκανε αυτό, υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αιτία;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Παίξαμε την Κυριακή και είμαστε συνεχόμενα παιχνίδια. Οι επόμενες δύο ημέρες είναι ημέρες αποκατάστασης και επομένως μόνο η σημερινή ημέρα είχε μείνει για να δουλέψουμε την τακτική και τη στρατηγική μας. Εάν το κάναμε εδώ ο Βίτορ θα ήξερε τα πάντα.