Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός: Η χειμωνιάτικη Πόλη, ο covid-19 και η κίνηση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Οι καιρικές συνθήκες που συνάντησε η αποστολή του Ολυμπιακού στην Πόλη και ο covid-19.

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός: Η χειμωνιάτικη Πόλη, ο covid-19 και η κίνηση

Χειμωνιάτικο σκηνικό συνάντησε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη. Ο καιρός στην τουρκική πόλη είναι μουντός με τη θερμοκρασία το μεσημέρι να ανέρχεται στους 19 βαθμούς κελσίου.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό και αύριο, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει μέχρι τους 15 βαθμούς κελσίου. Τουλάχιστον σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας δεν φαίνεται πως θα βρέξει κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Κατά τα άλλα η πανδημία έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της και στην Πόλη. Οι Τούρκοι όχι απλά δεν έχουν χαλαρώσει με τον covid-19, αλλά ο περισσότερος κόσμος που περπατάει στους δρόμους φοράει κανονικά τη μάσκα του.

Ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους και χωρίς συνωστισμό οι Τούρκοι πολίτες κυκλοφορούν με προστατευτικές μάσκες. Στην εστίαση, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο αυστηρά με τους καταστηματάρχες να μην ζητούν από τους πελάτες πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Κυρίαρχο στοιχεία της Κωνσταντινούπολης φυσικά είναι η υπερβολική κίνηση στους δρόμους. Η περιοχή που είναι η έδρα της Φενέρμπαχτσε είναι στην ασιατική πλευρά της Πόλης και για να φτάσει κανείς από το αεροδρόμιο χρειάζεται τουλάχιστον μία ώρα. Εάν επιχειρήσει, όμως, να το κάνει σε ώρα αιχμής τότε ο χρόνος μπορεί και να διπλασιαστεί.