Ολυμπιακός: Η «μάχη» στο ranking της UEFA

O Ολυμπιακός ισοβαθμεί στην 37η θέση με την Άιντραχτ στο ranking της UEFA, κυνηγάει τις Μπριζ και Βαλένθια, αλλά απειλείται από τις Γιουνγκ Μπόις και Μίλαν.

Ολυμπιακός: Η «μάχη» στο ranking της UEFA

Ο Ολυμπιακός εκτός από τους βαθμούς που δίνει στην Ελλάδα για να ανέβει στο ranking της UEFA (αυτή τη στιγμή είναι στη 19η θέση), δίνει τη μάχη του και για τη δική του κατάταξη.

Είναι πολύ σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους» να ανέβουν κάποια... σκαλιά, έτσι ώστε στις κληρώσεις της επόμενης χρονιάς να μην βρεθεί π.χ. στο δ’ γκρουπ δυναμικότητας του Champions League που θα βρισκόταν φέτος αν περνούσε, αλλά στο γ’.

Δεν το συζητάμε φυσικά ότι με την έως τώρα βαθμολογική του θέση, θα εξακολουθεί να είναι ισχυρός στις κληρώσεις των προκριματικών του καλοκαιριού του 2022. Ωστόσο, πάντοτε υπάρχει και το καλύτερο.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, μετά και τη νίκη του επί της Αντβέρπ, παραμένει στην 37η θέση. Έχει για «συγκάτοικο» την Άιντραχτ με 36.000 βαθμούς. Στόχος του φυσικά είναι να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Για αρχή θα πρέπει να ξεπεράσει την 36η Μπριζ που συμμετέχει σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο στο Champions League και απέχει από τους πρωταθλητές Ελλάδας μόλις 500 βαθμούς. Επίσης είναι και η Βαλένθια στην 35η θέση με 40.000 βαθμούς, απέχοντας τα τελευταία χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την ίδια στιγμή βέβαια, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν άπαντες ότι κάθε βαθμό ή βαθμούς που θα πάρει στους ομίλους και εν συνεχεία κάθε αποτέλεσμα στα νοκ άουτ ματς, είναι σημαντικός και για ακόμη έναν λόγο: στην 39η θέση καραδοκούν με μόλις χίλιους βαθμούς λιγότερους η Γιουνγκ Μπόις (κέρδισε την Γιουνάιτεντ) και η Μίλαν που έχουν βλέψεις να πάνε μακριά στην Ευρώπη, έστω και μέσω της διαδικασίας του Europa League, εφόσον βγουν τρίτοι στους ομίλους τους στο Champions League.

Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή, αλλά ταυτόχρονα και στο χέρι του Ολυμπιακού. Αν κάνει το καθήκον του στον όμιλο, τότε μπορεί να ανέβει μίνιμουμ στην 35η θέση. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που επιθυμεί, τότε κινδυνεύει να πέσει στην 39η. Εν ολίγοις, είναι μία πολύ σημαντική χρονιά η φετινή.