Το τρίποντο θα «καθαρίσει» το μυαλό του Μαρτίνς

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην εντυπωσίασε, αλλά η ουσία του ματς με την Αντβέρπ είναι οι τρεις βαθμοί.Το τρίποντο θα «καθαρίσει» το μυαλό του Μαρτίνς 

 Το τρίποντο θα «καθαρίσει» το μυαλό του Μαρτίνς

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην εντυπωσίασε, αλλά η ουσία του ματς με την Αντβέρπ είναι οι τρεις βαθμοί και τους πήρε η ομάδα που ξέρει καλύτερα πώς παίζονται τα αμφίρροπα ευρωπαϊκά ματς, αυτά που κρίνονται σε μια φάση.

Όταν οι Βέλγοι έχαναν στο 1-1 τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη, ήταν ξεκάθαρο ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος του ποδοσφαίρου με από μηχανής θεό τον Ρέαμπτσιουκ, τον τελευταίο παίκτη που περιμέναμε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η νίκη θα λειτουργήσει σαν βάλσαμο για τον Ολυμπιακό μετά τις τελευταίες κακές εμφανίσεις, δεν πρέπει όμως να μείνει εκεί ο Μαρτίνς. Να ξαναδεί το ματς, να διαπιστώσει τα λάθη του και να αναθεωρήσει τις απόψεις του ή στην καλύτερη περίπτωση να βρει μια σταθερή ενδεκάδα, ένα σχήμα που ταιριάζει στο ρόστερ του. Θα πείτε είναι νωρίς ακόμη, οι αντίπαλοί του όμως δεν περιμένουν και λίγο έλειψε η Αντβέρπ να φύγει νικήτρια από τον Πειραιά και να τελειώσει πρόωρα το Γιουρόπα Λιγκ. Μετά το 65’ η βελγική ομάδα αγωνιζόταν σαν γηπεδούχος και ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε καθυστερημένα την πρώτη αλλαγή του στο 76’, όταν η Αντβέρπ είχε ισοφαρίσει.

Τέλος καλό, όλα καλά μετά και την ισοπαλία της Γερμανίας και ο Ολυμπιακός πρέπει να ηρεμήσει, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και ο Μαρτίνς να βρει τους παίκτες που μπορούν να παίξουν το σύστημα που έχει στο μυαλό του. Είναι πλέον σε θέση οδηγού, καθώς η Αντβέρπ μόνο σάκος του μποξ δεν είναι στον όμιλο και θα κάνει μεγάλες ζημιές σε όποιον την υποτιμήσει.

Τα κρίσιμα ματς όμως τα κερδίζουν οι μεγάλες ομάδες, ακόμη κι όταν δεν παίζουν καλά, και το τρίποντο δίνει πίστωση χρόνου. Γιατί, κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός κέρδισε χάρη στις ικανότητες του Καμαρά και του Ελ Αραμπί, με κερασάκι στην τούρτα τη βολίδα του Μολδαβού μπακ. Ο χρόνος είναι υπέρ του πρωταθλητή, αρκεί να τον εκμεταλλευτεί...