Ήταν κάτι παραπάνω από μία νίκη...

Το 2-1 επί της Αντβέρπ δεν ήταν ένα απλό τρίποντο για τον Ολυμπιακό, αλλά κάτι πολύ παραπάνω.

Ήταν κάτι παραπάνω από μία νίκη...

Στο ποδόσφαιρο όλα μετράνε. Ο τρόπος που φτάνει μία ομάδα στη νίκη. Το τάιμινγκ που συμβαίνει. Ο αντίπαλος που έχει απέναντί του. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ακριβώς με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στην Αντβέρπ, αλλά σίγουρα δεν ήθελε να ξεκινήσει με το... αριστερό. Ειδικά μετά το 0-0 με τον Ατρόμητο.

Δεν ήθελε να δώσει συνέχεια σε μία σειρά όχι θετικών αποτελεσμάτων. Σίγουρα μία ισοπαλία με την θεωρητικά ασθενέστερη αντίπαλο του ομίλου δεν θα ήταν ό,τι καλύτερο, αλλά δεν θα ήταν και καταστροφή. Δεδομένα όμως θα έφερνε γκρίνια.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με ένα γκολ του πιο αδικημένου ποδοσφαιριστή από πλευράς κριτικής (κόσμου, Τύπου, όλων μας). Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ήταν συγκλονιστικός και το ίδιο θα λέγαμε ακόμη κι αν δεν είχε πετύχει το νικητήριο τέρμα.

Μαζί με τον Αγκιμπού άφησε τα... πνευμόνια του στο Καραϊσκάκη. Όπως και οι Μαντί, Ελ Αραμπί.

Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός μετά το 0-0 με τους Περιστεριώτες, πήρε μία νίκη που του δίνει έναν άλλον αέρα για τη συνέχεια. Κακά τα ψέματα, αυτό το... κακό μάτι και η γκίνια είχαν πλαισιώσει τις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Προφανώς και δεν έφταιγε μόνο το... κακό μάτι. Μπορούμε να συζητάμε για ώρες για τις επιλογές του Μαρτίνς. Όμως, είναι σημαντικό το γεγονός ότι, όπως πέρσι με τον Χασάν που κέρδισε στο φινάλε την Μαρσέιγ, έτσι και φέτος ξεκίνησε νικηφόρα στον όμιλο με ένα γκολ στα τελειώματα. Ένα γκολ που σε πρώτη φάση βάζει από κάτω του την Αντβέρπ, η οποία πάντως μόνο για ομάδα χιλίων προβλημάτων δεν έμοιαζε και σίγουρα θα ζορισει Άιντραχτ και Φενέρμπαχτσε.

Για τον Ολυμπιακό αυτή η νίκη ήταν κάτι πολύ περισσότερο από τους τρεις βαθμούς. Ήταν η ηρεμία της ομάδας, ήταν η ανακούφιση στα πρόσωπα των παικτών και του προπονητή. Κι αν θέλετε, καποιες φορές χρειάζεται και η ρέντα.

Στο 86’ ο Μπένσον χάνει μία σημαντική ευκαιρία για το 1-2 και στο 87’ ο Ρέαμπτσιουκ σημειώνει το 2-1. Ό,τι καλύτερο!

Βέβαια, το να δημιουργεί ένα σωρό φάσεις η Αντβέρπ και να έχει υψηλό ποσοστό κατοχής μέσα στο Καραϊσκάκη, δεν είναι και... ό,τι καλύτερο. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί εκτενώς εντός Ρέντη.

Το σημαντικό είναι ότι κέρδισε. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να διορθώσει και τις τρανταχτές αδυναμίες. Εύκολα το 2-1 θα μπορούσε να είναι 3-1, αλλά και 1-2 ή 1-3.