Νίκησε, αλλά ακόμα έχει δρόμο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός τουλάχιστον αυτή τη φορά πήρε τη νίκη που ήθελε, αλλά και πάλι δεν ήταν πειστικός και έδειξε ότι έχει δρόμο μπροστά του.

Νίκησε, αλλά ακόμα έχει δρόμο ο Ολυμπιακός

Αυτό το γκολ του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ λίγο πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά έδιωξε ένα μεγάλο βάρος από τους Πειραιώτες, μία μεγάλη πίεση έφυγε από πάνω τους και παράλληλα τους τοποθέτησε στην πρώτη θέση του ομίλου μετά το 1-1 ανάμεσα σε Άιντραχτ και Φενερμπαχτσέ.

Το θέμα του Ολυμπιακού είναι πως σε ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε πως δεν είναι καλά και έχει πολλά να λύσει αν θέλει να πρωταγωνιστήσει στη διοργάνωση. Ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν έχει λύσεις για να είναι πειστικός στα παιχνίδια του και να "καθαρίζει" όπως αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο έχει απειληθεί ελάχιστα η Αντβέρπ, δεν έχει νιώσει πίεση από τους γηπεδούχους και έχει πιστέψει ότι μπορεί να φύγει από το Φάληρο έχοντας βαθμό στις αποσκευές της.

Οι Βέλγοι από το 30' και μετά ανέβασαν στροφές πήραν μέτρα στο γήπεδο και έδειχναν πως θα πιέσουν τον Ολυμπιακό. Τελικά με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Πειραιώτες της έκοψαν τον βήχα, πέτυχαν το γκολ και εκεί φάνηκε πως της έπαιρναν τον αέρα. Κι όμως η Αντβέρπ βρήκε χώρους στο γήπεδο είτε γιατί ο Εμβιλά δεν ήταν καλά, είτε γιατί δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα. Όπως και να 'χει η εικόνα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη δεν είναι καλή. Να ταμπουρώνεται στην περιοχή του και να τον σφυροκοπά η Αντβέρπ.

Έτσι δικαιολογημένα έγινε το 1-1 και σωστά ο Μαρτίνς είπε ότι κανείς δεν άξιζε να χάσει αυτό το παιχνίδι. Και δεν άξιζε αν το δούμε ψυχρά γιατί μετά το 1-1 οι Βέλγοι χάνουν ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ. Και τελικά ο Ολυμπιακός είναι αυτός που της παίρνει τη νίκη με την γκολάρα του Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος μπορεί να μην είναι θυμίζει άλλους μπακ που έχουν περάσει από την ομάδα, αλλά είναι σκληρή και άδικη η κριτική που δέχεται.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πήρε μία νίκη που του δίνει τρεις βαθμούς, αλλά από την άλλη του δίνει ξανά τροφή για σκέψη και δουλειά. Το σίγουρο σε αυτή την ιστορία είναι πως με τον Μαντί στην ενδεκάδα του αλλάζει η εικόνα του γιατί πολύ απλά ξέρει τι θα κάνει μέσα στο γήπεδο.