Ολυμπιακός - Αντβέρπ: Τακτική και αποτελεσματικότητα...

Στον τομέα της τακτικής ποντάρει ο Ολυμπιακός για να φρενάρει την επιθετικότητα της Αντβέρπ και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα κάνει σε μία άμυνα γεμάτη κενά. Η διπλή σημασία της νίκης. 

Ολυμπιακός - Αντβέρπ: Τακτική και αποτελεσματικότητα...

Δεν είναι τυχαία η φωτογραφία που επιλέξαμε. Στο σημερινό (22.00) πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στον όμιλο του Europa League απέναντι στην Αντβέρπ πάρα πολλά θα κριθούν από την τακτική του Πέδρο Μαρτίνς και την αποτελεσματικότητα της ομάδας, με το πρώτο «κανόνι» της, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να αναλαμβάνει δράση. Μαζί με τους υπόλοιπους φυσικά, διότι στο ματς των χαμένων ευκαιριών με τον Ατρόμητο δεν ήταν ο Μαροκινός αυτός που... έχασε τις περισσότερες.

Με ικανοποίηση ακούστηκαν τα λόγια του προπονητή του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα. Δεν υποτιμά σε καμία περίπτωση τον αντίπαλο, επειδή ξέρει ότι η δική του ομάδα έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά και περισσότερη ποιότητα. Περιμένει πολύ επιθετικό παιχνίδι από την Αντβέρπ και έτσι θα συμβεί. Περιμένει ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή στο ανασταλτικό κομμάτι απ΄όλη την ομάδα για να μη δράσουν οι επιθετικοί της βελγικής ομάδας που έχουν σε δαιμονιώδη φόρμα τον Φρέι και βγάζουν εύκολα φάσεις.

Περιμένει, βέβαια, ότι θα είναι πιο γρήγορος ο Ολυμπιακός στο επιθετικό transition, κάτι που όντως έχει παρατηρηθεί ως πρόβλημα στα μέχρι τώρα παιχνίδια της ομάδας και ο Πορτογάλος τόνισε ότι γίνεται συνεχώς δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι. Επίσης ο Μαρτίνς πιστεύει ότι η ομάδα του θα έχει σε μεγάλα σημεία του ματς τον έλεγχο προκειμένου να αξιοποιήσει τις σοβαρές αμυντικές αδυναμίες της Αντβέρπ και να βάλει την μπάλα αυτή τη φορά στα δίχτυα. Μπορεί να το κάνει πάνω από μία ή δύο φορές, είναι δεδομένο. Φάσεις για πάνω από ένα ή δύο γκολ θα κάνει σίγουρα. Ο Ελ Αραμπί, οι άλλοι επιθετικοί και όλη η ομάδα αρκεί να έχουν λίγο μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσοχή στην τελική προσπάθεια (ή στην τελική πάσα) ώστε να αρχίσει ο όμιλος με μία νίκη. Απαραίτητη όχι μόνο για τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, αλλά και για να αρχίσει γενικά ο Ολυμπιακός να παίρνει μπροστά και να αξιοποιεί τις ικανότητές του ως ομάδα. Με τα δύο επόμενα ματς (Λαμία, Απόλλων) να προσφέρονται για ρολάρισμα πριν από τις πιο δύσκολες αποστολές σε Τρίπολη, Κωνσταντινούπολη και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Υ.Γ. Είναι πράγματι απίθανο αυτό με τον Ούγγρο ρέφερι του αποψινού αγώνα. Πράγματι ο Μπόγκναρ στα τελευταία 14 παιχνίδια του δεν έχει φέρει ποτέ «άσο»! Με 4 ισοπαλίες και 10 νίκες φιλοξενούμενων. Το «σημάδι» δεν είναι καλό, αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί να «σπάσει» αυτό το σπάνιο σερί για έναν διαιτητή. Αρκεί να παίξει καλά ο Ούγγρος απόψε και τα υπόλοιπα μπορούν να γίνουν. Διότι αν πάρουμε τα τελευταία...14 ματς του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, δεν θα βρούμε σε πολλά από αυτά σωστές διαιτησίες. Κάποιες πολύ καθοριστικές για το αποτέλεσμα, όπως εκείνη στην Αγγλία με την Γουλβς που χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία για ό,τι εδώ και καιρό ο Καρεμπέ διατρανώνει ότι μπορεί να πετύχει ο Ολυμπιακός...