Βιγιαρεάλ: Η έκτη αήττητη τροπαιούχος!

Μετά τις Τότεναμ, Γκλάντμπαχ, Γκέτεμποργκ, Άγιαξ και Τσέλσι, η Βιγιαρεάλ έγινε η 6η ομάδα στην ιστορία που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο χωρίς ήττα, αφού σημείωσε 12 νίκες και 3 ισοπαλίες στο Europa League της σεζόν 2020-21.

Βιγιαρεάλ: Η έκτη αήττητη τροπαιούχος!

Η Βιγιαρεάλ βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/5) στον... έβδομο ουρανό και η κατάκτηση του Europa League στον τελικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμφίβολα αποτελεί την μεγαλύτερη διάκριση στην Ιστορία του συλλόγου.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι έφτασε έως την κορυφή όντας η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Οι Ισπανοί σήκωσαν το βαρύτιμο τρόπαιο αήττητοι. Το «κίτρινο υποβρύχιο» κατέγραψε 12 νίκες και τρεις ισοπαλίες (μεταξύ των οποίων και αυτή του τελικού) και έγινε η έκτη ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο στον θεσμό.

Η πρώτη χρονικά ομάδα που κατάφερε να κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο χωρίς να χάσει ήταν η Τότεναμ το 1972 και ακολούθησαν οι: Γκλάντμπαχ (1979), Γκέτεμποργκ (1982, 1987) και Άγιαξ (1992), ενώ από καταβολής Europa League τα είχε καταφέρει μέχρι τώρα μονάχα η Τσέλσι τη σεζόν 2018-19.