Europa League: Η «μάχη» στο Λονδίνο και η τυπική διαδικασία στη Ρώμη

Διεξάγονται σήμερα (6/5, 22:00) οι δεύτεροι ημιτελικοί του Europa League, από τους οποίους θα προκύψει το ζευγάρι για τον τελικό του Γκντανσκ (26/5).

Europa League: Η «μάχη» στο Λονδίνο και η τυπική διαδικασία στη Ρώμη

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα φιλοξενηθεί από τη Ρόμα στην ρεβάνς του 6-2, αποτέλεσμα που αφήνει απειροελάχιστα περιθώρια στην ιταλική ομάδα.

Παρά το γεγονός ότι αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν με 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ» στον πρώτο ημιτελικό, οι «Ρωμαίοι» δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τους καταιγιστικούς «κόκκινους διάβολους» και να αποφύγουν την συντριβή στο δεύτερο ημίχρονο όπου το επί μέρους σκορ ήταν 5-0!

Στον άλλο ημιτελικό, η Αρσεναλ θα υποδεχθεί την Βιγιαρεάλ, που καλείται να υπερασπιστεί την νίκη με 2-1 του πρώτου αγώνα. Τα προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα, αλλά και η εξαιρετική επιθετική λειτουργία, είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι των «κανονιέρηδων».

Από την πλευρά τους, οι παίκτες της ισπανικής ομάδας, δίνουν μεγαλύτερο βάρος στο να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και -συνήθως- πετυχαίνουν ένα ή δύο γκολ, προκειμένου να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάτι που θα επιδιώξουν και στο Λονδίνο απέναντι στην Αρσεναλ, που στην «βραδιά» της μπορεί να πάρει την πρόκριση και να... σχηματίσει έναν αγγλικό τελικό.

Στο Λονδίνο: Άρσεναλ (Αγγλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) : (1-2)
Στην Ρώμη: Ρόμα (Ιταλία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) : (2-6)