Με «άρωμα» Τσάμπιονς Λιγκ το Γιουρόπα

Το Τσάμπιονς Λιγκ μας... άνοιξε την όρεξη και σήμερα (8/3) παίρνουν σειρά οι αγώνες της φάσης των  “16” του Γιουρόπα Λιγκ.

Με «άρωμα» Τσάμπιονς Λιγκ το Γιουρόπα
Eurokinissi

Ας «δούμε» αναλυτικά τους αγώνες:

Μίλαν-Άρσεναλ (20:00)

Τα δύο μεγαλύτερα «ονόματα» της διοργάνωσης, θα «συγκρουστούν» μεταξύ τους σε ένα ματς από τα παλιά. Η Μίλαν του Τζενάρο Γκατούζο, των πέντε συνεχόμενων νικών σε Ιταλία και Ευρώπη, υποδέχεται την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ που βρίσκεται κάτω από φοβερή πίεση, έπειτα από τέσσερις σερί ήττες.

Οι «ροσονέρι» στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης απέκλεισαν τη Λούντογκορετς από τη Βουλγαρία (με συνολικό σκορ 4-0), ενώ τα «κανόνια» ξεπέρασαν το εμπόδιο της σουηδικής Έστερσουντ παρά την ήττα με 2-1 μέσα στο Έμιρεϊτς (το πρώτο ματς είχε λήξει με 3-0 υπέρ των Άγγλων).

Λειψία- Ζενίτ (22:05)

Σε ένα από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια αυτής της φάσης, η γερμανική Λειψία που έκανε την έκπληξη «πετώντας» έξω την Νάπολι, θα έρθει αντιμέτωπη με την ρώσικη Ζενίτ.

Μετά την νίκη στο πρώτο σκέλος της φάσης των «32» μέσα στο Σαν Πάολο (3-1), η Λειψία έχει τρεις ήττες και μία ισοπαλία, κάτι που δείχνει πως δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο φόρμα της.

Η Ζενίτ τα βρήκε «σκούρα» στο πρώτο ματς με τη Σέλτικ στον προηγούμενο γύρο(1-0 υπέρ των Κελτών), εξαιτίας της διακοπής του ρώσικου πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά συνέτριψε τους Σκωτσέζους στην έδρα της με 3-0 παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ατλέτικο Μαδρίτης- Λοκομοτίβ Μόσχας (20:00)

Ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, υποδέχεται στο ολοκαίνουριο “Wanda Metropolitano” την επικίνδυνη Λοκομοτιβ Μόσχας.

Οι «ροχιμπλάνκος» στον προηγούμενο γύρο πέρασαν εύκολα την Κοπεγχάγη των Ζέκα και Σωτηρίου, με συνολικό σκορ 5-1 και δύο νίκες. Η ποιότητα του ρόστερ των Μαδριλένων είναι «χαώδης» από όλες τις άλλες ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί και εντός αγωνιστικού χώρου από το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Η Λοκομοτίβ Μόσχας στον προηγούμενο γύρο είχε και πάλι τον τίτλο του αουτσάιντερ, απέναντι στην γαλλική Νις του Μπαλοτέλι, του Ντάντε και του Σνάιντερ. Το «διπλό» στη Νίκαια με το χατ-τρικ του Φερνάντεζ (3-2) και η καθαρή νίκη με 1-0 στην Ρωσία, έδειξαν πως οι Μοσχοβίτες είναι μία υπολογίσιμη δύναμη που θα δυσκολέψει πολύ την Ατλέτικο.

Μαρσέιγ- Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:05)

Σε άλλη μία «γαλλοϊσπανική» μονομαχία μετά από αυτήν των Παρί Σέν Ζερμέν και Ρεάλ, η Μαρσέιγ του Κωστα Μήτρογλου, υποδέχεται στο «Βελοντρόμ» την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Η Μαρσέιγ προέρχεται από τρεις ήττες και μία ισοπαλία, ενώ στο προηγούμενο γύρο απέκλεισε την πορτογαλική Μπράγκα με συνολικό σκορ 3-1. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε την πρόκριση απέναντι στην Σπαρτάκ Μόσχας με νίκη εκτός έδρας (3-1) και ήττα μέσα στο Σαν Μαμές (1-2).

Τα υπόλοιπα παιχνίδια

Ντόρτμουντ- Σάλτσμπουργκ (20:00)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Λυών (20:00)

Λάτσιο- Ντιναμό Κιέβου (22:05)

Σπόρτινγκ Λισσαβόνας- Βικτόρια Πίλζεν (22:05)