«Αγκαλιά» με την πρόκριση η Γιουνάιτεντ - Η Σλάβια «σόκαρε» την Άρσεναλ (highlights απ όλα τα ματς)

Η... κυνική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε νικηφόρα από τη Γρανάδα (0-2) και «αγκάλιασε» την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa League. Η Σλάβια Πράγας «σόκαρε» στο φινάλε την Άρσεναλ (1-1), αποκτώντας προβάδισμα για το εισιτήριο στην τετράδα. Σπουδαία νίκη (1-2) στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», η Ρόμα που με ανατροπή πήρε το πάνω χέρι έναντι του Άγιαξ. Με το ισχνό 1-0 επικράτησε της Ντινάμο η Βιγιαρεάλ στο Ζάγκρεμπ. Τα γκολ, οι συνθέσεις και τα highlights των αναμετρήσεων

«Αγκαλιά» με την πρόκριση η Γιουνάιτεντ - Η Σλάβια «σόκαρε» την Άρσεναλ (highlights απ όλα τα ματς)

Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Europa League βρίσκεται η Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 2-0 της Γρανάδα στο «Λος Κάρμενες» και κρατούν σφιχτά την πρόκριση. Στο Λονδίνο η Σλάβια Πράγας αποδείχθηκε... σκληρό καρύδι ισοφαρίζοντας την Άρσεναλ στο 90' και αποκτώντας παράλληλα ισχνό προβάδισμα.

Σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή για τη Ρόμα μέσα στο Άμστερνταμ. Οι «τζιαλορόσι» επικράτησαν 2-1 του Άγιαξ και πήραν το πάνω χέρι στη «μάχη» για την είσοδο στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στο Μαξιμίρ, η Βιγιαρεάλ επικράτησε με το μίνιμουμ σκορ (0-1) της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, βάζοντας της δύσκολα ενόψει του επαναληπτικού στο «Μαδριγάλ.

Της έδειξε ότι είναι το αφεντικό

Στο «Λος Κάρμενες», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε στη «σταχτοπούτα» Γρανάδα ότι είναι το αφεντικό και πάει για την κούπα! Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 2-0 και έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης. Τα γκολ πέτυχαν οι Ράσφορντ (31') και Μπρούνο Φερνάντες (90').

Διαιτητής: Ντίας

ΓΡΑΝΑΔΑ: Σίλβα, Ντίας, Βαγιέχο, Ντουάρτε (54’ Σάντσες), Νέβα (74’ Φουλκιέρ), Ερέρα, Γκοναλόνς (86’ Μπράις), Κένεντι (74’ Μαντσίς), Μοντόρο, Πουέρτας, Σολδάδο (86’ Σουάρες Χ.).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.:
Ντε Χέα, Σο (54’ Τέγιες), Μαγκουάϊρ, Λίντελοφ, Χουάν - Μπισάκα, ΜακΤόμινει, Πογκμπά (73’ Μάτιτς), Ράσφορντ (65’ Καβάνι), Τζέιμς, Μπρούνο Φερνάντες, Γκρίνγουντ (85’ Φαν Ντε Μπεκ).

Της έβαλαν δύσκολα οι Τσέχοι

Η Άρσεναλ θεωρείται ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης αλλά πρέπει να το δείξουν και στο χορτάρι. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα τα βρήκε σκούρα απέναντι στη μαχητική Σλάβια Πράγας και παρότι προηγήθηκε στο 83' με τον Πέπε (είχε δοκάρι με τον Λακαζέτ στο 63') είδε τους Τσέχους να ισοφαρίζουν στα... χασομέρια με τον Χόλες (90+4'), έχοντας δύσκολο έργο στον επαναληπτικό.

Διαιτητής: Έκμπεργκ

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Σέντρι, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Μπεγιερίν, Γουίλιαν (77’ Μαρτινέλι), Σμιθ Ρόου (88’ Θεμπάγιος), Τζάκα, Παρτέι (77’ Ελνενί), Σακά (77’ Πέπε), Λακαζέτ (78’ Ομπαμεγιάνγκ).
ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ:
Κόλαρ, Μπα, Ζίμα, Χόλες, Μπορίλ, Ντόρλει (69’ Λινγκρ), Στάνκιου, Προβόντ, Χρομάντα (46’ Σέβτσικ), Ολαγίνκα, Σίμα (69’ Κούτσχτα).

Με ανατροπή οι «τζιαλορόσι»

Προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Ρώμη πήρε η Ρόμα που επικράτησε 2-1 του Άγιαξ στην Ολλανδία στο πρώτο ματς των «8» του Europa League.

Η ομάδα του Φονσέκα, αν και βρέθηκε να χάνει στο πρώτο μέρος και είδε τους Ολλανδούς να κερδίζουν πέναλτι στο ξεκίνημα της επανάληψης, είχε τον τρόπο να μείνει όρθια και με πρωταγωνιστή τον Πάου Λόπεθ που την κράτησε όρθια, αλλά και τον Ιμπάνιεζ που χτύπησε στο 87΄με το γκολ της λύτρωσης.

Διαιτητής: Καράσεφ

ΑΓΙΑΞ: Σερπέν, Ρεντς (79’ Κλάιμπερ), Τίμπερ, Μαρτίνεζ, Ταλιαφίκο, Αλβάρες, Κλάασεν, Γκράβενμπερτς, Άντονι, Τάντιτς, Νέρρες (64’ Μπρόμπι).
ΡΟΜΑ: Λόπεζ, Ιμπάνες, Μαντσίνι, Κριστάντε, Σπινατσόλα (28’ Καλαφιόρι), Μπ. Πέρες, Ντιαβαρά, Βερετούτ (77’ Βιλάρ), Πέδρο, Πελεγκρίνι, Τζέκο (76’ Τζέκο).

Με Έμερι για... κούπα!

Η Βιγιαρεάλ του έμπειρου αλλά και τροπαιούχου (με τη Σεβίλλη) στη διοργάνωση προπονητή, Ουνάι Έμερι, με μια σταθερά καλή και άκρως κυνική εμφάνιση, η έφυγε με το διπλό από το «Μαξιμίρ» επικρατώντας 1-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο πρώτο προημιτελικό. Σκόρερ ο συνήθης ύποπτος Μορένο με πέναλτι στο 45'.

Διαιτητής: Σίμπερτ

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Λιβάκοβιτς, Ριστόβσκι, Γκβαρντιόλ (72’ Λέοβατς), Τέοφιλ - Κάθριν, Λόριτσεν, Αντέμι, Γιάκιτς (61’ Καστράτι), Όρσιτς (82’ Τόλιτς), Ιβανούσετς, Μέιγιερ (82’ Φράντσιτς), Άτιμεν (61’ Πέτκοβιτς).
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Φόιθ, Αλμπιόλ, Τόρρες, Αλφόνσο Πεντράζα, Τριγκιέρος (89’ Πένα), Παρέχο, Κάπουε, Μορένο, Μπάκα (46’ Αλκάθερ), Τζουκουέζε (79’ Γκόμεζ).