Τα οικονομικά οφέλη της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του Ολυμπιακού

Πόσα χρήματα έβαλε στο ταμείο του ο Ολυμπιακός από τη φετινή του πορεία σε Champions League και Europa League.

Τα οικονομικά οφέλη της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του Ολυμπιακού

Στους "16" του Europa League σταμάτησε και φέτος η ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πειραιά για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν κατάφερε να παίξει στην Ευρώπη τον Μάρτιο και να κοιτάξει στα μάτια μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και παρουσιάζουν μία σταθερή πορεία. Όλο αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο και στο ταμείο του συλλόγου. Η ομάδα του Πειραιά με συνέπεια κάνει συνεχώς βήματα προς τα εμπρός και αυτό εισπράττει με κάθε τρόπο.

Από τη μία είναι η αναγνώριση από τον κόσμο του ποδοσφαίρου και από την άλλη τα οικονομικά οφέλη που έχει μία τόσο σταθερή παρουσία στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει βάλει στο ταμείο του αρκετά χρήματα και αυτά είναι προϊόν της εξαιρετικές πορείας που διέγραψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το ποσό που εισέπραξε η ομάδα του Πειραιά από τη φετινή της περιπέτεια αγγίζει τα 38 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα οι "ερυθρόλευκοι" έχουν λάβει 37.562.000€.

Ας δούμε αναλυτικά πως ο Ολυμπιακός έφτασε σε αυτό το ποσό. Για την είσοδο του στους ομίλους του Champions League εισέπραξε 15.250.000€, ενώ πήρε άλλα 15.512.000€, τα οποία προβλέπονται από το raking της δεκαετίας. Ακόμη λόγω του αποκλεισμού του ΠΑΟΚ από τη φάση των ομίλων πήρε και 2.500.000€ από το market pool της χώρας μας.

Στους ομίλους του Champions League ο Ολυμπιακός έκανε μία νίκη, αυτή επί της Μαρσέιγ, η οποία του έδωσε 2,7 εκατ. ευρώ. Με αυτή τη νίκη τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου και πήρε την πρόκριση στους "32" του Europa League εισπράττοντας ακόμη 500.000€. Από την πρόκριση επί της Αϊντχόφεν ο Ολυμπιακός έβαλε στο ταμείο του 1,1 εκατ. ευρώ. Να επισημάνουμε ότι οι νίκες στη νοκ άουτ φάση του Europa League δεν δίνει κάποια επιπλέον χρήματα. Μόνο από τις προκρίσεις εισπράττει ο κάθε σύλλογος. Αν ο Ολυμπιακός περνούσε την Άρσεναλ θα έπαιρνε 1,5 εκατ. ευρώ.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας