Αν δεν τα παρατούσε στο 1-2 του Πειραιά…

Δεύτερος αποκλεισμός του Ολυμπιακού στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, αυτήν τη φορά με νίκη στην Αγγλία, αλλά όπως πέρυσι με τη Γουλβς, έτσι και φέτος με την Άρσεναλ έμεινε με το παράπονο.

Αν δεν τα παρατούσε στο 1-2 του Πειραιά…

Για να μην επαναλαμβανόμαστε, πέρυσι ήταν καλύτερος και στα δύο ματς, αλλά του στοίχισαν η αποβολή του Σεμέδο στον Πειραιά και το τραγικό λάθος του Αλέν στη ρεβάνς που έκανε ανόητο πέναλτι στον Ποντένσε. Βέβαια, στην Ιστορία δεν καταγράφονται οι αποδόσεις των ομάδων, αλλά τα αποτελέσματα.

Το ίδιο και με την Άρσεναλ. Ήταν καλύτερος συνολικά και στα δύο ματς, του κόστισαν όμως η κακή εκτίμηση του Σα στο πρώτο γκολ της λονδρέζικης ομάδας, η χαμένη ευκαιρία του Μασούρα και φυσικά το δεύτερο γκολ της αγγλικής ομάδας που δεν έπρεπε να μετρήσει. Και συν τοις άλλοις έπαιξε μεγάλο ρόλο και η απογοήτευση μετά το 1-2, γεγονός που έφερε το τρίτο γκολ της Άρσεναλ με όλο τον Ολυμπιακό να μαρκάρει με τα... μάτια τον σκόρερ. Με το σκορ 1-2, όλα θα ήταν διαφορετικά στο Λονδίνο. Και στη ρεβάνς μέτρησαν η χαμένη ευκαιρία του Ελ Αραμπί στο 0-0 και η αποβολή του Μπα, που για άλλη μια φορά έπαιξε με την καρδιά και όχι με το μυαλό. Κι αυτό του κοστίζει ακριβά.

Τι να τις κάνουμε όμως τώρα τις αναλύσεις μετά από έναν φτηνό αποκλεισμό; Βέβαια, μένει η ικανοποίηση της νίκης στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ για τρίτη συνεχόμενη φορά, αλλά πέρυσι ήταν πιο γλυκιά γιατί συνοδεύτηκε με μεγάλη πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός γυρίζει με ψηλά το κεφάλι, αφοσιώνεται στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, είναι όμως πλέον υπολογίσιμος στην Ευρώπη, αν και σέρνει μόνος του το κάρο του ελληνικού ποδοσφαίρου με μηδαμινή τη συνεισφορά των άλλων ομάδων. Οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι πλέον πολύ μακρινό όνειρο, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού δεν υπάρχει το Γιουρόπα Λιγκ, παρά μόνο το Κόνφερενς Λιγκ. Διοργάνωση που δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό, αφού απαρτίζεται από τριτοκοσμικές ομάδες, αλλά μήπως το δικό μας ποδόσφαιρο είναι καλύτερο; Φωτεινή εξαίρεση ο Ολυμπιακός που χάνει από την απουσία Έλληνα συντρόφου ή συντρόφων στα ευρωπαϊκά ματς.

Μεγάλο κέρδος από τα δύο ματς με την Άρσεναλ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που έδειξε ότι παραμένει σπουδαίος παίκτης, αν και απουσίαζε μεγάλο διάστημα από τους αγώνες. Θα είναι ο στυλοβάτης της άμυνας για τα επόμενα δυόμισι χρόνια, είναι Έλληνας και σε πολύ καλή ηλικία. Και ο Ολυμπιακός καλώς ξοδεύτηκε στις χειμωνιάτικες μεταγραφές, καθώς πρέπει να χτίσει από τώρα την ομάδα της επόμενης περιόδου, αν θέλει να μείνει στην ελίτ, στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΥΓ.: To πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών τελείωσε. Μετά από πολλές παλινωδίες, η ΕΟΠΕ αποφάσισε τη ματαίωσή του γιατί δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες, επειδή η Εθνική γυναικών πρέπει να συγκεντρωθεί στις 17 Απριλίου για τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ. ΑΟ Θήρας, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ήθελαν τη συνέχισή του γιατί είχαν ελπίδες τίτλου με την αποχώρηση των καλύτερων παικτριών του Ολυμπιακού. Η ΑΕΚ το ήθελε ως… προίκα για να απαιτήσει τη συνέχιση του χάντμπολ όπου είναι το μεγάλο φαβορί. Ο καθένας κοίταξε το συμφέρον του συλλόγου του, η ομοσπονδία το καλό του ελληνικού βόλεϊ.