Ολυμπιακός: Έχει κάνει την Άρσεναλ… ΤΣΣΚΑ, αλλά αυτό δεν αρκεί

Η Άρσεναλ έχει δεδομένα πλέον κόμπλεξ με τον Ολυμπιακό, αλλά στον Πειραιά έχουν φτάσει στο σημείο που μετά από τέτοιους αποκλεισμούς μπορούν να στεναχωριούνται γιατί οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες παρά τις απουσίες και τα προβλήματα.

Ολυμπιακός: Έχει κάνει την Άρσεναλ… ΤΣΣΚΑ, αλλά αυτό δεν αρκεί

Πριν ένα χρόνο ο Ολυμπιακός πανηγύριζε την πρόκριση επί της Άρσεναλ, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει το εμπόδιο της Γουλβς σε μία περίεργη σειρά αγώνων, αφού η ρεβάνς έγινε τον Αύγουστο. Οι Πειραιώτες βρήκαν ξανά στο δρόμο τους, τους "κανονιέρηδες" και μάλιστα αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Το 1-3 με το οποίο έχασαν οι "ερυθρόλευκοι" στο πρώτο ματς δημιούργησε ένα βουνό για τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς.

Ακόμη κι έτσι, όμως, πήγαν στο Λονδίνο και απέναντι στην ομάδα του Αρτέτα κατάφεραν να παλέψουν μέχρι το τέλος δικαιώνοντας τον Ισπανό που παραμονή του αγώνα είχε δηλώσει ότι "με τον Ολυμπιακό απέναντι μας δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τίποτα τελειωμένο". Το πίστευε κι εκείνος, όπως το πίστευε ο Μαρτίνς και οι παίκτες του.

Το θέμα, όμως, είναι τι μένει στο… ταμείο. Και εκεί μένει ένας ακόμη αποκλεισμός στη φάση των "16". Μένει μία ομάδα που έχει πράγματι ταυτότητα και χαρακτήρα και δεν φοβάται κανέναν. Μένει ακόμη ότι τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά, αλλά πάλεψε για να τα αντιμετωπίσει. Μένει και η λάθος εκτίμηση του Μαρτίνς στο πρώτο παιχνίδι που δεν έβαλε τον Χολέμπας στόπερ και έβαλε τον Εμβιλά κάνοντας άνω-κάτω όλη την ομάδα.

Αυτός ο Ολυμπιακός τις βάσεις να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, αλλά κάτι του λείπει όταν έρχεται η στιγμή για να το κάνει. Όπως σωστά είπε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος σε αυτή τη νίκη πρέπει να χτίσει ο Ολυμπιακός για να μπορέσει την επόμενη σεζόν να προχωρήσει πιο μακριά, διότι πλέον τα περιθώρια θα αρχίσουν να στενεύουν και τα πράγματα θα γίνονται πιο δύσκολα και στις κληρώσεις.

Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει πλέον σε ένα σημείο που μπορεί να στεναχωριέται μετά από τέτοιους αποκλεισμούς. Έχει κάνει τέτοια πρόοδο που δεν μπορεί να μένει στο ότι "παλέψαμε και δείξαμε ποιοι είμαστε". Ξέρουν όλοι πλέον ποιος είναι, αλλά το θέμα είναι να φανεί στο γήπεδο αυτό κάνοντας ένα βήμα που θα τον πάει πιο μπροστά. Δικαίως οι Πειραιώτες είναι ικανοποιημένοι από την εικόνα τους στο Λονδίνο, αλλά τον Απρίλιο δεν έχουν θα έχουν ευρωπαϊκό ματς.

Και κάτι τελευταίο. Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός έχει μετατρέψει σε… ΤΣΣΚΑ την Άρσεναλ. Ότι παθαίνει η ομάδα της Μόσχας στο μπάσκετ παθαίνουν οι Λονδρέζοι στο ποδόσφαιρο. Μόνο που εδώ τα δεδομένα είναι διαφορετικό και δεν αρκεί αυτός ο φόβος που έχουν οι "κανονιέρηδες" για τον Ολυμπιακό και τον Ελ Αραμπί.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας