Ολυμπιακός: Η...κατάρα των οκτώ!

Ο Ολυμπιακός για ακόμη μια χρονιά μένει εκτός οκτάδας πληρώνοντας λάθη διαιτητών και δικά του. Το αποψινό «διπλό» ας αποτελέσει έναυσμα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και η ομάδα να κερδίζει...Παλοτάι, Ζίμπερτ, Μαρτσίνιακ και Κόρτνεϊ.

Ολυμπιακός: Η...κατάρα των οκτώ!

Η Άρσεναλ μετά το γκολ του Ελ Αραμπί είδε...εφιάλτες, ο Ολυμπιακός πάλεψε για μια ανατροπή που θα έμενε στην ιστορία αλλά δεν τα κατάφερε σε μια βραδιά, όπου φάνηκε πως αδίκησε τον εαυτό του στον πρώτο αγώνα με τα λάθη που έγιναν, εκεί (πρώτο ματς) όπου ο διαιτητής Ζίμπερτ έδωσε τη χαριστική βολή.

Είναι η πρώτη φορά; Όχι φυσικά αλλά η αποψινή εμφάνιση, η νίκη, μία ακόμη μέσα στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ, θα πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Για τα επόμενα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλώσει, ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίπεδο και θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να σπάσει αυτή την...κατάρα αλλά και τους διαιτητές που τον κυνηγούν και του δίνουν τη...χαριστική βολή.

Από το 1975 και τον επαναληπτικό με τη σπουδαία Άντερλεχτ και τον περιβόητο Παλοτάι που μάθαμε από τους πατεράδες μας και πλέον τον γνωρίζουν και τα παιδιά μας. Στον επαναληπτικό της Πάτρας, εκεί όπου ο Θρύλος είχε...ισοπεδώσει τους Βέλγους (3-0) στη ρεβάνς του 5-1 αλλά ο διαιτητής δεν είχε αφήσει την ομάδα του Πειραιά να βρεθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Είναι η Οσέρ τη σεζόν 1989-90, με το πρώτο ματς να είναι στο 1-1 στο Φάληρο και στη ρεβάνς να τελειώνει το ματς χωρίς γκολ και τον Ολυμπιακό του Ντέταρι να μένει με το όνειρο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Αλήθεια ποιος μπορεί να ξεχάσει ή δεν έχει δει τον αγώνα με τη Σαμπντόρια στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο Κύπελλο Κυπελλούχων τον Οκτώβριο του 1990 όταν οι Ιταλοί πήραν τη νίκη με 1-0, με τον Άγγλο διαιτητή Κόρντεϊ να παίζει 90-10 υπέρ των γειτόνων μας, με χαρακτηριστικότερη φάση αυτή στο 0-0 όταν σε χέρι του Μανίνι δεν είχε δοθεί καθαρό πέναλτι! Στον επαναληπτικό, ο Ολυμπιακός στον δρόμο για την οκτάδα του Κυπέλλου Κυπελλούχων πάλεψε, μείωσε σε 2-1 αλλά τελικά αποκλείστηκε με ήττα 3-1.

Τη σεζόν 2009-10; Ο Ολυμπιακός στους «16» του Champions League παίζει με την Μπορντό και χάνει άδικα στον πρώτο αγώνα με 1-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεχόμενος ένα γκολ από φάουλ που δεν υπήρξε ποτέ (!) ενώ στο τέλος ακυρώθηκε και καθαρό γκολ του Μαρέσκα για επιθετικό φάουλ. Στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε, πάλεψε διεκδίκησε αλλά και πάλι εκτός προημιτελικών (ήττα με 2-1).

Δυο χρόνια μετά η αρμάδα του Βαλβέρδε σαρώνει τα πάντα και βρίσκεται μια...ανάσα από τους οκτώ του Europa League. Στον επαναληπτικό της νίκης με 1-0 επί της Μέταλιστ, το κλίμα είναι πανηγυρικό, η ομάδα προηγείται 1-0 αλλά δοκάρια, τραυματισμοί, αστοχία και επιπολαιότητα δίνουν την πρόκριση στη Μέταλιστ με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο!

Το 2013-14 τεράστια νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 2-0 και όνειρα για οκτάδα στο Champions League, που στον επαναληπτικό γίνονται...εφιάλτης με τους Άγγλους να κερδίζουν 3-0 και να περνάνε στην επόμενη φάση, σε έναν αγώνα όπου ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Αγγλία με πολλές απουσίες!

Θα μπορούσαμε να σταθούμε και στο ζευγάρωμα με την Μπεσίκτας για το Europa League και να θυμηθούμε το γκολ που είχε δεχθεί ο Λεάλι στον πρώτο αγώνα (1-1), αλλά στον επαναληπτικό ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 4-1 σε έναν αγώνα όπου οι Τούρκοι έπαιζε με δέκα!

Θα σταθούμε όμως στον περσινό πέρα για πέρα άδικο αποκλεισμό από τη Γουλβς. Ο Ολυμπιακός άξιζε να είναι στα προημιτελικά του Europa League αλλά πλήρωσε στον επαναληπτικό το λάθος του Μπόμπι Αλέν και φυσικά τις αποφάσεις του «χειρούργου» Πολωνού διαιτητή, Σίμον Μαρτσίνιακ.

Ναι θα μπορούσαμε να θυμηθούμε και Σεβίλλη, Τενερίφη αλλά δεν ήταν για τη φάση των «16». Εδώ μιλάμε για μια...κατάρα που λες και «κυνηγά» τον Ολυμπιακό και δεν τον αφήνει να βρεθεί στα προημιτελικά, με εξαίρεση φυσικά την επική πρόκριση επί της Μονακό και την φοβερή πορεία του Champions League το 1998-99!

Ο σημερινός Ολυμπιακός μέσα στο Λονδίνο απέδειξε πως μπορεί τα επόμενα χρόνια να κάνει το παραπάνω βήμα και να βρεθεί στα προημιτελικά. Μακριά δεν είναι και σε λίγο καιρό ο κόσμος του θα είναι κοντά!