Άρσεναλ-Ολυμπιακός 0-1: Αδίκησε τον εαυτό του στο Φάληρο! (highlights)

Ο Ολυμπιακός έφυγε ξανά νικητής από το Λονδίνο επικρατώντας με 1-0 της Άρσεναλ χάρη στο γκολ του Ελ Αραμπί στο 51', αλλά έχασε την πρόκριση εξαιτίας του κακού πρώτου ματς. Με δέκα παίκτες από το 82' οι Πειραιώτες λόγω αποβολής του Μπα.

Άρσεναλ-Ολυμπιακός 0-1: Αδίκησε τον εαυτό του στο Φάληρο! (highlights)

Πόσο πολύ αδίκησε ο Ολυμπιακός τον εαυτό του στο παιχνίδι του "Γ. Καραϊσκάκης" αποδείχτηκε στην αναμέτρηση του Emirates. Η ομάδα του Πειραιά νίκησε την Άρσεναλ με σκορ 1-0 με το γκολ του Ελ Αραμπί στο 51' και δεν πήρε την πρόκριση εξαιτίας του κακού πρώτου ματς και της κακής διαχείρισης που έγινε σε αυτό. Στο Λονδίνο οι "ερυθρόλευκοι" πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, σκόραραν και ανάγκασαν την Άρσεναλ να τρέμει μέχρι το τέλος μην πάθει ξανά το περσινό.

LIVE: Άρσεναλ - Ολυμπιακός (19:55)

Σχήμα με τρία στόπερ

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε πράξη αυτό που δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς με την Άρσεναλ. Έβαλε, δηλαδή τρία στόπερ τους Χολέμπας, Σωκράτη και Μπα έχοντας στα χαφ τον Εμιλά με τον Καμαρά και τους Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσο να παίζουν όλες τις πλευρές. Ο Αρτέτα από την πλευρά του παρέταξε την ομάδα του με 4-5-1 με τους Τζάκα, Ελνένι, Θεμπάγιος, Σμιθ, Ρόου και Πέπε στη μεσαία γραμμή και τον Ομπαμεγιάνγκ στην κορυφή της επίθεσης.

Η μεγάλη ευκαιρία του Ελ Αραμπί

Οι "κανονιέρηδες" με το ξεκίνημα της αναμέτρησης πήραν την κατοχή της μπάλας, αλλά έδειχναν ιδιαίτερα προσεκτικοί στα μετόπισθεν. Παράλληλα οι ποδοσφαιριστές του Αρτέτα πίεζαν τους "ερυθρόλευκους" όταν εκείνοι έπαιρναν τη μπάλα με αποτέλεσμα να τους δημιουργούν πρόβλημα στην ανάπτυξη. Όλα αυτά μέχρι το 15', διότι από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει κατοχή, αλλά στο 18' η Άρσεναλ άγγιξε το γκολ με τον Πέπε. Στο 20', όμως, απάντησε ο Ολυμπιακός με τον Σα να βρίσκει με βολέ τον Ελ Αραμπί που βγήκε τετ α τετ με τον Λένο και ο Γερμανός γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ.

Σφιχτή στην άμυνα η Άρσεναλ

Από την ευκαιρία του Μαροκινού και μετά ο Ολυμπιακός πήρε ψυχολογία και είχε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι με την Άρσεναλ να τον περιμένει στο μισό γήπεδο και να μην του δίνει χώρους να δημιουργήσει. Στο 24' οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ομπαμεγιάνγκ που βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Σα, αλλά πλάσαρε πάνω από την εστία του Πορτογάλου. Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαζε με τον Ολυμπιακό να πιέζει έχοντας υπομονή στο παιχνίδι του και προσέχοντας αρκετά τις κινήσεις του. Δεν ήταν εύκολο για τους "ερυθρόλευκους" να βρουν διαδρόμους απέναντι σε μία καλά οργανωμένη άμυνα και το 0-0 δεν άλλαξε στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Ολυμπιακός αν και στάθηκε καλά ανασταλτικά, επιθετικά κάτι του έλειπε για να γίνει πιο επικίνδυνος.

Την σόκαρε ο Ελ Αραμπί

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με τις ενδεκάδες που παρατάχθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας και αυτή που κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο. Πήρε την κατοχή της μπάλας και στο 49' επισκέφθηκε επικίνδυνα την περιοχή της Άρσεναλ με τον Φορτούνη. Οι "κανονιέρηδες" έδειχναν να έχουν… πιει θάλασσα στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 51' ο Εμβιλά έκοψε στο κέντρο τον Θεμπάγιος έβγαλε αμέσως για τον Μασούρα που έφυγε στην κόντρα, τροφοδότησε τον Ελ Αραμπί κι εκείνος με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η ανόητη κόκκινη του Μπα

Από εκείνο το σημείο και μετά η Άρσεναλ έπαθε ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στο γήπεδο και έδειχνε απόλυτα αιφνιδιασμένη από το γκολ του Μαροκινού. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του δεν άλλαξε την τακτική του και συνέχισε με την ίδια υπομονή και ψυχραιμία. Ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και είχε την κατοχή της μπάλας. Ο Μαρτίνς στο 63' άλλαξε απλά τα πρόσωπα βάζοντας τον Μπρούμα και τον Ραντζέλοβιτς που ήταν πιο φρέσκοι αντί των Ανδρούτσου και Μασούρα. Το ματς απέκτησε μία άγρια ομορφιά με την Άρσεναλ να τρέμει και τον Ολυμπιακό να πιστεύει όλο και περισσότερο στο θαύμα. Οι "κανονιέρηδες" έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Ομπαμεγιάνγκ και στο 82' ο Μπα δέχτηκε μία ανόητη κόκκινη κάρτα με αποτέλεσμα στην τελική ευθεία του ματς να χαλάσει η ηρεμία της ομάδας του Πειραιά. Οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στο Έμιρεϊτς, αλλά δεν μπόρεσαν αυτή τη φορά να πανηγυρίσουν και την πρόκριση.

Μικρογραφία

Άρσεναλ-Ολυμπιακός 0-1

Γήπεδο: Emirates

Διαιτητής: Ντελ Θέρο (Ισπανία)

Σκόρερ: 51' Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 35' Ανδρούτσος, 72' Εμβιλά, 82' Μπα, 86' Τζάκα, 90' Τίρνι

Κόκκινη: 82' Μπα

Συνθέσεις:

Άρσεναλ: Λένο - Μπεγερίν (82' Τσέιμπερς), Νταβίντ Λουίς, Γκάμπριελ, Τίρνι - Τζάκα, Ελνένι (57' Παρτέι), Θεμπάγιος (57' Έντεγκαρντ), Σμιθ Ρόου (81' Μαρτινέλι), Πεπέ - Ομπαμεγιάνγκ

Ολυμπιακός: Σα - Ανδρούτσος (63' Μπρούμα), Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ (84' Λαλά)- Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνης (84' Μπουχαλάκης), Μασούρας (63' Ραντζέλοβιτς)- Ελ Αραμπί.