«Ένα γρήγορο γκολ» εύχονται στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός θέλει ένα γρήγορο γκολ για να πιέσει και να αγχώσει την Άρσεναλ. Δεν το έχουν παρατήσει το παιχνίδι, λόγω του 1-3, οι ερυθρόλευκοι!

«Ένα γρήγορο γκολ» εύχονται στον Ολυμπιακό

Από την άλλη πλευρά, όμως, αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί έχοντας αντίπαλο τη φετινή Άρσεναλ. Την έχει… πατήσει αρκετές φορές στο ξεκίνημα αγώνων στην Πρέμιερ Λιγκ, άσχετα αν σε κάποια ματς έβγαλε αντίδραση.

Με τη Λέστερ που νίκησε 3-1 βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 6', από τη Μάντσεστερ Σίτι έχασε 1-0 με γκολ του Στέρλινγκ στο 3'. Το ίδιο έπαθε και με την Άστον Βίλα από την οποία έχασε 1-0 με γκολ του Γουότκινς στο 2'. Και στη νίκη της με 3-1 επί της Σαουθάμπτον βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 3' από τον Άρμστρονγκ. Της έχει συμβεί της Άρσεναλ σε αρκετά ματς το τελευταίο διάστημα να δεχτεί τόσο γρήγορα γκολ.

Αυτό έχει τονίσει και στους ποδοσφαιριστές του ο Πέδρο Μαρτίνς, επισημαίνοντάς τους ότι οι αντίπαλοί τους την έχουν… πατήσει φέτος. Σε αυτήν την αχίλλειο πτέρνα θέλει να πατήσει ο Ολυμπιακός για να βάλει ένα γρήγορο γκολ και να μεταφέρει πίεση στην πλευρά των «κανονιέρηδων».

Ο 50χρονος κόουτς και χθες στον Ρέντη τόνισε στους ποδοσφαιριστές του ότι «ένα δυνατό ξεκίνημα θα αυξήσει τις πιθανότητες να διεκδικήσουμε κάτι καλό από αυτό το ματς». Στον Ολυμπιακό σαφώς και γνωρίζουν ότι το μέγεθος του αντιπάλου είναι τεράστιο και ότι επίσης θα πρέπει να καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να έρθουν όλα… τούμπα. Θέλουν, όμως, να παλέψουν και αν φύγουν από τη διοργάνωση, αυτό να γίνει με το κεφάλι ψηλά και έχοντας δώσει μεγάλη μάχη.

Δεν τα παρατάνε

Στον Ρέντη, ωστόσο, δεν υπήρξε τέτοιο κλίμα το προηγούμενο διάστημα. Αντίθετα ο Μαρτίνς και οι παίκτες έδειχναν ότι θα προετοιμάσουν κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις μίας πολύ δύσκολης αποστολής. Τόσο ο Πορτογάλος τεχνικός όσο και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στις χθεσινές τους δηλώσεις για το παιχνίδι με την Άρσεναλ έκαναν λόγο για γρήγορο γκολ. Δεν συνέβη τυχαία αυτό από τους δύο άνδρες. Είναι κάτι που έχει αναλυθεί στις προπονήσεις τις προηγούμενες ημέρες και φυσικά και χθες.

Ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» είχε διαπιστώσει και πριν από το πρώτο παιχνίδι ότι αν η Άρσεναλ δεχτεί πίεση ψηλά, κάνει εύκολα το λάθος. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει αναλύσει στους ποδοσφαιριστές του και τους έχει ζητήσει να μπουν στο παιχνίδι δυνατά, με το μαχαίρι στα δόντια. Και δεν το έχει πει αυτό γιατί έτσι πρέπει να γίνει, αλλά γιατί είναι και αυτό ένα μέρος της τακτικής που θέλει να ακολουθήσει προκειμένου να καταφέρει να βάλει δύσκολα στους Λονδρέζους και να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν. Η Άρσεναλ, λοιπόν, είναι μία ομάδα που έχει αρκετά δυνατά σημεία, μία ομάδα που ιδίως στην επίθεση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε κάθε αντίπαλο. Από την άλλη είναι και μία ομάδα που έχει τα «θέματά» της ακόμα, διότι μαθαίνει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού από τον Αρτέτα.