Europa League: «Μάχη» στο Μιλάνο, «σφραγίζουν» πρόκριση Ρόμα, Άγιαξ, Τότεναμ, Βιγιαρεάλ

Διεξάγονται το βράδυ της Πέμπτης (18/3, 19:55, 22:00) οι επαναληπτικοί αγώνες του Europa League. Στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός (19:55), «μάχη» Μίλαν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00) και έξι ακόμα ματς.

Europa League: «Μάχη» στο Μιλάνο, «σφραγίζουν» πρόκριση Ρόμα, Άγιαξ, Τότεναμ, Βιγιαρεάλ

Με τους αγώνες ρεβάνς για την φάση των «16» (LIVE στο fosonline.gr) συνεχίζεται την Πέμπτη 18 Μαρτίου (18/3) το Europa League. Το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στο Emirates, όπου ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από την Άρσεναλ (19:55, LIVE στο fosonline.gr) σε μία από τις δυσκολότερες αποστολές των «ερυθρολεύκων» στην ευρωπαϊκή τους ιστορία.

Με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 1-3 και έγιναν το φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του πάντως πιστεύουν στην ανατροπή, ενώ έχουν ως στόχο μία καλή εμφάνιση στο Λονδίνο. Με δεδομένο, μάλιστα, το σκορ στον πρώτο αγώνα, ο Ολυμπιακός αναμένεται να παίξει επιθετικά, έτσι ώστε να σκοράρει νωρίς και να εξαντλήσει τις όποιες ελπίδες πρόκρισης.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζει το ματς στο Μιλάνο, όπου η Μίλαν θα υποδεχθεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «ροσονέρι» απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση με ένα γκολ στην τελευταία φάση στο «Ολντ Τράφορντ», όπου απέσπασαν ισοπαλία 1-1.

Ωστόσο, οι «κόκκινοι διάβολοι» διαθέτουν την ποιότητα για να σκοράρουν στην «μητρόπολη της παγκόσμιας μόδας» και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Από εκεί και πέρα, η Ρόμα, η Τότεναμ, ο Άγιαξ, η Βιγιαρεάλ έχουν μετατρέψει σε διαδικαστικού χαρακτήρα τους αγώνες ρεβάνς κόντρα σε Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γιουνγκ Μπόις, Ντιναμό Κιέβου αντίστοιχα. Μεε το «ένα πόδι» στην επόμενη φάση του θεσμού, βρίσκονται και η Γρανάδα και η Ρέιντζερς, οι οποίες καλούνται να ολοκληρώσουν ό,τι άρχισαν στα πρώτα ματς και φιλοξενούν τις Μόλντε και Σλάβια Πράγας αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της φάσης των «16» του Europa League:

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πέμπτη 11/3
Σλάβια Πράγας - Ρέιντζερς 1-1
Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ - Μίλαν 1-1
Ντιναμό Κιέβου - Βιγιαρεάλ 0-2
Άγιαξ - Γιουνγκ Μπόις 3-0
Τότεναμ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0
Ρόμα - Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-0
Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-3
Γρανάδα - Μόλντε 2-0

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πέμπτη 18/3
19:55 Άρσεναλ - Ολυμπιακός
19:55 Μόλντε - Γρανάδα
19:55 Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Τότεναμ
19:55 Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ρόμα
22:00 Βιγιαρεάλ - Ντιναμό Κιέβου
22:00 Γιουνγκ Μπόις - Άγιαξ
22:00 Μίλαν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
22:00 Ρέιντζερς - Σλάβια Πράγας