Αλλάζει τα πάντα στον Ολυμπιακό ο Εμβιλά

Ο Γιαν Εμβιλά αναμένεται να επιστρέψει στη φυσική του θέση, στη μεσαία γραμμή και ο Ολυμπιακός κερδίζει πολλά από τον Γάλλο.

Αλλάζει τα πάντα στον Ολυμπιακό ο Εμβιλά

Με τον Ουσεϊνού Μπα να έχει τεθεί ξανά στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς ο Ολυμπιακός κερδίζει πολλά ενόψει στη ρεβάνς με την Άρσεναλ. Δεν είναι μόνο η παρουσία του Σενεγαλέζου στο κέντρο της άμυνας που σαφώς είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η επιστροφή του Γιαν Εμβιλά στη φυσική του θέση, είναι ίσως ό,τι καλύτερο κερδίζει η ομάδα του Πειραιά.

Ο Γάλλος με Άρσεναλ και ΑΕΛ άλλαξε θέση παίζοντας στόπερ. Ιδίως στην αναμέτρηση με τους "κανονιέρηδες" φάνηκε πολύ το κενό που άφησε στη μεσαία γραμμή. Η δουλειά που κάνει ο Εμβιλά στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού είναι πολύ μεγάλη και σε αυτήν ποντάρει πολλά ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει της αυριανής αναμέτρησης.

Είναι ο παίκτης που υποδέχεται την πρώτη πάσα και μπαίνει ανάμεσα στους στόπερ για να πάρει τη μπάλα. Με τη μπαλιά ακριβείας που έχει του δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από πίσω. Δεν υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που είναι τόσο αλάνθαστοι στις πάσες τους όσο είναι ο Γιαν Εμβιλά.

Ακόμη έχει τεράστια εμπειρία και ηρεμία στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα να εμπνέει και τους συμπαίκτες του. Ένα ακόμη σημαντικό προσόν του Γάλλου είναι τα πολλά χιλιόμετρα που "καταπίνει" στο γήπεδο και σε ματς τόσο υψηλού επιπέδου είναι πολύ σημαντικό να γίνεται αυτό.

Και το σημαντικότερο που αφορά στο τακτικό κομμάτι έχει να κάνει με το γεγονός ότι η επιστροφή του Εμβιλά στη μεσαία γραμμή θα δώσει χώρο στον Καμαρά και τον Μπουχαλάκη. Ειδικά ο Αφρικανός θα πάρει μέτρα στο γήπεδο και θα μπορέσει να πρεσάρει διαφορετικά τους αντιπάλους του. Γι' αυτό και ο Πέδρο Μαρτίνς τρίβει τα χέρια του που μπορεί να υπολογίζει στον Μπα.