Κατέρρευσαν οι θεωρίες συνομωσίας των Άγγλων για Μπα

Στην Άρσεναλ πίστευαν ότι γινόταν... παιχνιδάκι από πλευράς Μαρτίνς με την υπόθεση του Ουσεϊνού Μπα και ήταν σίγουροι ότι θα έπαιζε στο Καραϊσκάκη. Τώρα, ο Σενεγαλέζος «τρέχει» για να αγωνιστεί στη ρεβάνς του Λονδίνου (18/3).

Κατέρρευσαν οι θεωρίες συνομωσίας των Άγγλων για Μπα

Συνήθως τις θεωρίες συνομωσίας τις ακούγαμε σε παιχνίδια χαμηλών κατηγοριών. Το... κρυφτούλι των προπονητών και τα αθώα ψέματα περί ποδοσφαιριστών που είναι τραυματίες ενώ δεν είναι, με σκοπό να μπερδέψουν τους αντίπαλους προπονητές, είναι περιστατικά που τα συναντούσαμε μέχρι τη δεκαετία του 1990 και κυρίως σε παιχνίδια επιπέδου Champions League.

Κάνουμε τον συγκεκριμένο πρόλογο, επειδή τις τελευταίες μέρες πριν από το ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ, υπήρχε μία αίσθηση στο Λονδίνο ότι η υπόθεση του Ουσεϊνού Μπα ήταν «κατασκευασμένη» από τον Πέδρο Μαρτίνς και τους συνεργάτες του.

Κι όλες αυτές τις θεωρίες τις έκαναν, θεωρώντας ότι ήθελε να πιάσει στον ύπνο τον Μικέλ Αρτέτα.

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ. Θα μπορούσε άνετα ο Αρτέτα να πει σε κάποιο συνεργάτη του να μπει στα ελληνικά ΜΜΕ και να διαβάσει τι ακριβώς συμβαίνει με τον Μπα. Όλοι έγραφαν ότι ακόμα και με ένεση θα έπαιζε ο Σενεγαλέζος, ασχέτως αν αποχώρησε λίγο πριν ολοκληρωθεί η προθέρμανση και 15 λεπτά πριν από τη σέντρα.

Οι θεωρίες συνομωσίας λοιπόν που είχαν φτιάξει οι Άγγλοι και κυρίως τα πιο... κουτσομπολίστικα ΜΜΕ, κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι έκαναν τα πάντα από το ιατρικό τιμ για να παίξει ο Μπα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Αυτό που έχει σημασία φυσικά για τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί η ομάδα του να ανατρέψει την κατάσταση στο Λονδίνο, είναι να είναι απολύτως καλά ο Αφρικανός στον επαναληπτικό της 18ης Μαρτίου.