Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε Κρίστινσον και Τζολάκη;

Ο Ζοσέ Σα έφερε σοβαρή ευθύνη στο 0-1 και ο κανονικός Σα θα μπορούσε να αποφύγει το 1-3. Σε ένα «τελειωμένο» πρωτάθλημα ίσως ήρθε η στιγμή να δούμε περισσότερο τον Κρίστινσον ή τον Τζολάκη.

Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε Κρίστινσον και Τζολάκη;

Ο «πληγωμένος» Ολυμπιακός με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε στο κέντρο της άμυνας, έφτασε έως το 80’ να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Άρσεναλ. Σίγουρα πολλά μπορούν να ειπωθούν. Για το ότι το γκολ του Γκάμπριελ σήκωσε μπόλικη συζήτηση καθώς στο κεφάλι του Εμβιλά έχει μείνει αποτύπωμα ο αγκώνας του στόπερ των Λονδρέζων, για τη φάση του 67ου λεπτού (χαμένη ευκαιρία του Ελ Αραμπί για το 2-1) και για την αναγκαστική μετατόπιση του Εμβιλά στο κέντρο της άμυνας. Μία κίνηση με τον Γάλλο χαφ από την οποία θεωρούμε ότι περισσότερα έχασε παρά κέρδισε ο Ολυμπιακός, λόγω της απώλειας μίας πολύ σημαντικής μονάδας στη μεσαία του γραμμή.

Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε στον Ζοσέ Σα. Προφανώς και δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στα γερά πατήματα που είχε στο ματς με την Λαμία, βάζοντας προσωρινά ένα τέλος σε μία περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος. Το να κάνει κάποιες εξόδους και να καθαρίζει κάποιες στατικές φάσεις της Λαμίας, δεν είναι ασφαλές δείγμα για να ειπωθεί ότι ο Πορτογάλος ξεπέρασε την αγωνιστική κρίση στην οποία βρισκόταν.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να δείξουμε με το δάχτυλο τον Σα ως τον βασικό υπεύθυνο για την ήττα από την Άρσεναλ. Ένας συνδυασμός πραγμάτων έφερε το 1-3 και τα αναφέρουμε παραπάνω. Θα ήταν άδικο να πάει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στον Πορτογάλο γκολκίπερ.

Από την άλλη, δεν μπορούμε να κλείσουμε και τα μάτια στα όσα κάνει εδώ και πολύ καιρό ο Σα. Ας σταθούμε στα χθεσινά. Η αδιανόητη ενέργειά του στο 0-1 και το γεγονός ότι δεν καθάρισε τη φάση του τρίτου γκολ με τον Ελνένι, φάση την οποία στο παρελθόν την είχε για… πρωινό, είναι σίγουρα ένα θέμα προς συζήτηση. Επίσης, κάποια άσχημα κοντρόλ και ορισμένες άτσαλες απομακρύνσεις της μπάλας ήταν μικρά δείγματα της έλλειψης συγκέντρωσης.

Ενώ έχει μπει καλά στο ματς και δείχνει να έχει αποκτήσει ψυχολογία μετά τη φάση του 6ου λεπτού στο δοκάρι του Ομπαμεγιάνγκ που προήλθε από δική του εντυπωσιακή του απόκρουση, ήρθε το 0-1 και… φτου κι απ’ την αρχή. Άντε να ξαναβρεί ψυχολογία, άντε να αποκτήσει ξανά αυτοπεποίθηση.

Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί το ερχόμενο καλοκαίρι αναφορικά με το μέλλον του. Υποτίθεται ότι αν δεν είχε τον τραυματισμό του πριν από τη ρεβάνς με την Γουλβς, θα έφευγε για άλλες πολιτείες πριν από μερικούς μήνες. Η αλήθεια είναι ότι το να κρατήσεις για τέταρτη σερί σεζόν τον γκολκίπερ της Εθνικής Πορτογαλίας, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου.

Από την άλλη, αφού περάσει η ρεβάνς του Λονδίνου και ο Ολυμπιακός μείνει με το «τελειωμένο» πρωτάθλημα και το Κύπελλο (εκτός κι αν γίνει το θαύμα των θαυμάτων στο Εμιρέιτς), ίσως να ήταν φρόνιμο να δούμε περισσότερο τον Κρίστινσον και τον Τζολάκη.

Καλό θα είναι για όλους… Ακόμη και για τον Σα, ο οποίος πιθανότατα χρειάζεται κάποια «ρεπό» για να καθαρίσει το μυαλό του. Κυρίως όμως θα είναι σημαντικό για να υπάρχει μία ασφαλέστερη εικόνα για τους τερματοφύλακες που προορίζονται για «μπακ απ», είτε μείνει ο Σα το καλοκαίρι, είτε αντικαταστήσει τον Πορτογάλο κάποιος άλλος.