Ολυμπιακός: Η οπισθοχώρηση του Εμβιλά και ο Χολέμπας που δεν ήταν στο κάδρο

Η επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς να βάλει τον Γιαν Εμβιλά στόπερ και το γεγονός ότι έχει εκτός κάδρου εδώ κι αρκετό καιρό τον Χοσέ Χολέμπας.

Ολυμπιακός: Η οπισθοχώρηση του Εμβιλά και ο Χολέμπας που δεν ήταν στο κάδρο

Δικαίως ο Ολυμπιακός φωνάζει για το δεύτερο γκολ της Άρσεναλ. Ο Γκάμπριελ παίρνει την κεφαλιά από τον Εμβιλά χρησιμοποιώντας τον αγκώνα του και βγάζοντας τον Γάλλο με αυτόν τον τρόπο από τη φάση. Σαφώς και σε αυτό το σημείο κρίθηκαν πολλά γιατί οι Πειραιώτες είχαν το μομέντουμ και από την εικόνα του αγώνα φαινόταν πιο πιθανό να γίνει το 2-1. Τελικά έγινε το 1-2 γιατί το ποδόσφαιρο είναι σκληρό, όμως, θα σταθούμε συνολικά στο ματς με την Άρσεναλ.

Ο Χοσέ Χολέμπας στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για χαμένη αυτοπεποίθηση και ίσως να έχει δίκιο. Ο Ολυμπιακός σαφώς και επηρεάστηκε από την απώλεια του Μπα. Και δεν είναι μόνο ότι δεν έπαιξε ο Σενεγαλέζος, αλλά αναγκάστηκε η ομάδα του Πειραιά να γίνει άνω κάτω προκειμένου να καλυφθεί το κενό.

Από τη στιγμή που χάθηκε ο Μπα ήταν σαν να έχασε δύο ποδοσφαιριστές ο Ολυμπιακός. Ο Εμβιλά στα στόπερ ήταν εξαιρετικός, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» στερήθηκαν πολλά έχοντας τον Γάλλο στο κέντρο της άμυνας. Έχασαν την ηρεμία του, τα τρεξίματα του και την καλή του πρώτη πάσα. Εκεί οι Πειραιώτες έπαθαν τη μεγάλη ζημιά και φάνηκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης όταν χρειάστηκαν κάμποσο χρόνο για να μπουν στο παιχνίδι.

Αυτή η μετατόπιση του Εμβιλά ήταν κάτι που προβλημάτιζε και πριν το ματς και αποδείχτηκε στην πράξη ότι δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στην ομάδα του Πειραιά. Ίσως ο Πέδρο Μαρτίνς όλες αυτές τις ημέρες θα έπρεπε να έχει και ένα εναλλακτικό πλάνο στα χέρια του για το ενδεχόμενο απουσίας του Εμβιλά.

Ο Χολέμπας για παράδειγμα έχει παίξει τη θέση στη Γουότφορντ και θα μπορούσε να είναι μία λύση. Τον έχει βάλει σε ένα ματς ο Μαρτίνς στόπερ, αλλά εδώ και μεγάλο διάστημα δείχνει να τον έχει βγάλει από την εξίσωση. Δεν τον προετοίμασε καν γι’ αυτό το σενάριο και σε ένα σημείο που τους θέλει όλους ο Χοσέ ήταν εκτός. Η οπισθοχώρηση του Εμβιλά στα στόπερ αφαίρεσε μεγάλη δυναμική από τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα να το πληρώσει ακριβά.

Πάντως το θέμα με τα στόπερ είναι μία πολύ μεγάλη κουβέντα. Έγιναν πολλές αλλαγές τον Ιανουάριο και δεν του έχουν βγει του Ολυμπιακού.