Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3: Κριτική των παικτών: Ο «φονιάς» Ελ Αραμπί και ο… άλλος Σα

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 3-1 από την Άρσεναλ σε ένα ματς που θα μπορούσε να έχει πάρει καλύτερο αποτέλεσμα στο φινάλε του.

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3: Κριτική των παικτών: Ο «φονιάς» Ελ Αραμπί και ο… άλλος Σα

ΣΑ

Μέχρι το 34’ έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Ο Σα ήταν σταθερός στις αποκρούσεις και καθοριστικός και στη φάση με το δοκάρι του Ομπαμεγιάνγκ. Στο 34’, όμως, έχει αντιδράσει λάθος στο σουτ του Έντεγκαρντ και φέρει μεγάλη ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός.

ΛΑΛΑ

Ο Γάλλος έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Κράτησε πολύ καλά τη θέση του και δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου η ομάδα του από την πλευρά του. Του πιστώνεται και η καθοριστική επέμβαση στο 31’ που γλίτωσε τους Πειραιώτες.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Έδωσε πολλές μάχες με τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες του. Του έλειψε σε κάποιες περιπτώσεις το καθαρό μυαλό, αλλά σε γενικές γραμμές είχε καλή παρουσία.

ΕΜΒΙΛΑ

Έπαιξε στόπερ στο ματς με την Άρσεναλ και έχει κάνει ξανά ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Στη φάση του δεύτερου γκολ των Άγγλων ο Γάλλος δεν φέρει ευθύνη αφού ο αντίπαλος του έχει χρησιμοποιήσει τον αγκώνα του για να πάρει την κεφαλιά. Τρομερή ψυχραιμία σε όλο το ματς και απέδειξε ξανά πόσο σημαντικός είναι για τον Ολυμπιακό.

ΡΕΑΜΠΤΣΙΟΥΚ

Πολύ δύσκολο βράδυ πέρασε ο Μολδαβός που δέχτηκε μεγάλη πίεση από Μπεγερίν και Σάκα. Δεν κατάφερε να ανταποκριθεί και σωστά έγινε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

ΚΑΜΑΡΑ

Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, πίεσε πολύ τους αντιπάλους του, αλλά ο ρόλος του ήταν διαφορετικός, αφού έλειπε ο Εμβιλά από τη μεσαία γραμμή και υποχρεώθηκε να τραβηχτεί πιο πίσω από το συνηθισμένο.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ

Χρειάστηκε να πάρει πολλές φορές την πρώτη μπαλιά και να κάνει τη δουλειά του Εμβιλά. Δεν τα πήγε άσχημα ο Μπουχαλάκης που έδειξε ξανά ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Η φάση του 40’ που κλέβει τη μπάλα από τον Νταβίντ Λουίζ και δεν δίνει τη μπάλα στον Ελ Αραμπί μπορεί να τον στοιχειώνει, αλλά ο Μασούρας έχει κάνει καλό ματς. Έχει πρεσάρει άψογα τους αντιπάλους του, αλλά του λείπει στην τελική προσπάθεια το καθαρό μυαλό.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Δεν φάνηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο που αγωνίστηκε. Πήρε ελάχιστες μπάλες στα πόδια, δεν πήρε πρωτοβουλίες και δικαίως τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο ο Μαρτίνς.

ΜΠΡΟΥΜΑ

Ο Πορτογάλος πίεσε σωστά την άμυνα της Άρσεναλ και της δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Στο 21’ είχε μεγάλη ευκαιρία να βάλει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, αλλά έκανε ένα κακό σουτ, ενώ είχε την επιλογή να πασάρει στον Ελ Αραμπί.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Δεν του έδωσαν τη μπάλα Μπρούμα και Μασούρας και αποφάσισε να το κάνει μόνος του. Στο 58’ πήρε τη μπάλα από τον Θεμπάγιος και τελείωσε σωστά τη φάση κάνοντας το 1-1. Στο 67’ έφτασε κοντά στο 2-1, αλλά στάθηκε άτυχος. Έκανε ένα πολύ καλό ματς πιέζοντας πολύ τα αντίπαλα στόπερ.

ΧΟΛΕΜΠΑΣ

Η είσοδος του Χολέμπας στο δεύτερο ημίχρονο αντί του Όλεγκ είναι αλήθεια ότι περιόρισε κάπως τους κινδύνους από εκείνη την πλευρά.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Έδωσε άλλη πνοή στον Ολυμπιακό από τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο. Τον έκανε πιο απειλητικό και τον αισθάνθηκε αρκετά η άμυνα της Άρσεναλ.

ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ

Μπήκε στο 59’ πολύ ορεξάτος στο παιχνίδι και με την ταχύτητα του προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα κάτι που το κατάφερε μέχρι ενός σημείου.

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

Αγωνίστηκε ελάχιστα στο ματς με την Άρσεναλ.