Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-3: Το όνειρο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου «έσβησε» στο Φάληρο (highlights)

Ο Ολυμπιακός με ενδεκάδα που έπαιξε από το ξεκίνημα για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, με κατά συνθήκην στόπερ τον Εμβιλά και έχοντας τον Σα σε κακή μέρα, ηττήθηκε με 1-3 από την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη. Πλέον κυνηγάει την υπέρβαση των υπερβάσεων στο Λονδίνο για να πάρει την πρόκριση, θέλοντας νίκη με 3-0 στο Εμιρέιτς. Παράπονα των Πειραιωτών για το δεύτερο γκολ.

Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-3: Το όνειρο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου «έσβησε» στο Φάληρο (highlights)

Θαύματα γίνονται στο ποδόσφαιρο; Προφανώς και γίνονται... Απλώς το να κερδίσει ο Ολυμπιακός με 3-0 μέσα στο Λονδίνο για να αποκλείσει την Άρσεναλ, μοιάζει με υπέρβαση των υπερβάσεων. Οι Πειραιώτες ήταν μέσα στο κόλπο της πρόκρισης έως το 79' με το γκολ του Ελ Αραμπί από το 58' που έφερε στα ίσα το ματς (είχε ανοίξει το σκορ ο Έντεγκαρντ στο 34'), αλλά ήρθαν τα δύο γκολ των Γκάμπριελ (79') και Ελνένι (85') που επί της ουσίας «έσβησαν» εκτός απροόπτου τα όνειρα πρόκρισης. Πλέον, μόνο με θαύμα μπορεί να βρεθεί στα προημιτελικά του Europa League η ομάδα του Πειραιά.

ΤΟΥ ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΠΛΑΝΟ

Διαφορετικά θα έπαιζε ο Ολυμπιακός με τον Μπα. Κι όχι ως προς το πρόσωπο, αλλά ως προς τον σχηματισμό. Περισσότερο «φόρτωμα» στον άξονα θα είχαν οι Πειραιώτες και σίγουρα θα δέσποζε στα χαφ η παρουσία του Εμβιλά. Ο Γάλλος λοιπόν, από τη στιγμή που ο Μπα αποχώρησε από το ζέσταμα, τοποθετήθηκε δίπλα στον Παπασταθόπουλο, με το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς να τινάζεται στον αέρα. Αναγκαστικά το 4-3-3 έγινε 4-2-3-1, με τον Σα στα γκολπόστ, τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Εμβιλά και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα, τους Καμαρά και Μπουχαλάκη στα χαφ, τον Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί και τους Μασούρα (άλλαζε θέση με τον Βαλμπουενά) – Μπρούμα στα φτερά. Ο Αρτέτα από την πλευρά του έβαλε ό,τι καλύτερο διέθετε. Μπορεί να άφησε έξω τον Πεπέ, αλλά είχε δύο σφαίρες στα άκρα του, τους Γουίλιαν (εξαιρετικός το τελευταίο διάστημα) και Σακά. Με 4-2-3-1.

ΚΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΜΟΙΡΑΙΟΣ Ο ΣΑ, ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣΟΥΡΑ!

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο και ίσως αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά τον τραυματισμό του Μπα. Η Άρσεναλ ήταν πιεστική, είχε την κατοχή, κυριάρχησε καθολικά και είχε στα πρώτα 6 λεπτά μία χαμένη ευκαιρία με τον Έντεγκαρντ (3’) και ένα δοκάρι με τον Ομπαμεγιανγκ στο 6’, έπειτα από εντυπωσιακή απόκρουση του Σα. Ένας Σα που στάθηκε στο ύψος του και σε κάποια καλοχτυπημένα φάουλ τον Ομπαμεγιάνγκ και Νταβίντ Λουίς, δείχνοντας ότι πατάει γερά στα πόδια του και έχοντας αποκτήσει ψυχολογία από την απόκρουση στη φάση του δοκαριού. Ο μεν Ολυμπιακός που ισορρόπησε κάπως το ματς μετά το 20’, έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Μπρούμα (21’) και επιχειρούσε να φωνάξει στην Άρσεναλα ότι «είμαι κι εγώ εδώ». Ήρθε όμως το γκολ του Έντεγκαρντ στο 34’, ο οποίος έπιασε ένα σουτ – δυναμίτη και ο Σα έκανε μία ερασιτεχνική ενέργεια, αφού πήγε να διώξει με το ένα χέρι και η μπάλα τον έβαλε στα δίχτυα (0-1). Φέρει 100% ευθύνη ο Πορτογάλος γκολκίπερ. Δεν τους πήρε από κάτω τους Πειραιώτες και λίγο έλειψε με τον Μασούρα στο 40’ να ισοφαρίσουν, αλλά το τελείωμά του ήταν απογοητευτικό έπειτα από κλέψιμο σε προσπάθεια του Νταβίντ Λουίζ να διώξει, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάει στα αποδυτήρια ευρισκόμενος πίσω στο σκορ. Ο Μασούρας πάντως θα μπορούσε να δώσει την μπάλα δίπλα του στον Ελ Αραμπί που είχε «φάτσα» την κενή εστία, καθώς ο Λένο ήταν εξουδετερωμένος.

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕ, ΑΛΛΑ...

Κι ενώ όλα έδειχναν στο δεύτερο ημίχρονο, ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα του έδινε βάσιμες ελπίδες πρόκρισης σε επτά βράδια με την γκολάρα του Ελ Αραμπί, τόσο σε εκτέλεση, όσο και στον τρόπο που πήρε την μπάλα από τον τον Θεμπάγιος που τον έπιασε στον ύπνο το 58', έφτασε στο τέλος να φεύγει ηττημένος με 1-3! Μάλιστα, έχασε άλλη μία φοβερή ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί στο 67' για το 2-1 και τελικά από μία στατική φάση με την κεφαλιά του Γκάμπριελ στο 79' (υπήρξε έλεγχος από το VAR για το αν έγινε φάουλ στον Εμβιλά και ο διαιτητής είπε ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Πειραιωτών) και από έναν «δυναμίτη» του Ελνένι που δεν κατάφερε να διώξει ο Σα (85'), η Άρσεναλ πήρε σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 1-3

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Σκόρερ: 58’ Ελ Αραμπί - 34’ Έντεγκαρντ, 79' Γκάμπριελ, 85' Ελνένι.

Διαιτητής: Ζίμπερτ (Γερμανία)

Κίτρινες: 22’ Εμβιλά, 37’ Μπουχαλάκης, 43’ Γκάμπριελ

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ (46’ Χολέμπας), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (86' Ανδρούτσος), Μπρούμα (59’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν).

Άρσεναλ: Λένο - Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίζ, Γκάμπριελ, Τίρνι, Παρτέι (55’ Θεμπάγιος), Τζάκα, Σακά (82' Πεπέ), Έντεγκαρντ (82' Ελνένι), Γουίλιαν (82' Ρόου), Ομπαμεγιάνγκ (88' Λακαζέτ).

Tα highlights του αγώνα Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3