Ολυμπιακός-Άρσεναλ: Παίκτης «κλειδί» ο Εμβιλά

Ο Γιαν Εμβιλά είναι ο ποδοσφαιριστής «κλειδί» που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι του Ολυμπιακού και στην Άρσεναλ θεωρούν ότι είναι παίκτης που πρέπει να του βάλουν δύσκολα.

Ολυμπιακός-Άρσεναλ: Παίκτης «κλειδί» ο Εμβιλά

Ο Γιαν Εμβιλά θα είναι ένα από τα σημαντικά πρόσωπα της αποψινής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ. Ο Γάλλος έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα του Πειραιά και το ματς με τους «κανονιέρηδες» δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Τα δεδομένα φυσικά είναι διαφορετικά για τον έμπειρο άσο και αυτό, διότι αν ο Ουσεϊνού Μπα δεν καταφέρει να αγωνιστεί στο παιχνίδι τότε εκείνος θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την αγαπημένη του θέση στη μεσαία γραμμή. Ο Εμβιλά θα παίξει δίπλα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, αλλά και πάλι θα είναι πολύ σημαντικός για τον Ολυμπιακό.

Εκτός από τα πολλά χιλιόμετρα που κάνει στο γήπεδο ο Εμβιλά κάνει και κάτι ακόμα που ίσως να είναι σημαντικότερο. Αυτό αφορά στην πρώτη πάσα. Από τα πόδια του ξεκινάει το παιχνίδι και μπορεί να το κάνει με μεγάλη ασφάλεια, διότι έχει γρήγορη σκέψη και καλή μεταβίβαση.

Αυτό είναι ένα θέμα τι θα γίνει αν πάει στόπερ. Ποιος δηλαδή θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο προκειμένου ο Ολυμπιακός να μην κινδυνέψει από την πίεση που πιθανότατα θα ασκήσει η Άρσεναλ στην περιοχή των Πειραιωτών.

Το πιο λογικό είναι ότι Εμβιλά θα επιχειρήσει να βγάλει τη μπάλα από την άμυνα των «ερυθρόλευκων» και να τη μεταφέρει στους χαφ. Μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο ακόμη κι αν είναι στο κέντρο της άμυνας. Πάντως και οι Άγγλοι θεωρούν ότι ο Εμβιλά είναι ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.