Τέσσερα μαθήματα που πρέπει να πήρε η Άρσεναλ από τον περσινό αποκλεισμό

Η εφημερίδα Daily Star κάνει λόγο για τέσσερα μαθήματα που πρέπει να πήρε η Άρσεναλ από τον περσινό αποκλεισμό της από τον Ολυμπιακό.

Τέσσερα μαθήματα που πρέπει να πήρε η Άρσεναλ από τον περσινό αποκλεισμό

Η Άρσεναλ αποκλείστηκε την περασμένη σεζόν από τον Ολυμπιακό στο Europa League και τώρα που ανταμώνουν ξανά -στους 16- της διοργάνωσης θέλει να πάρει εκδίκηση.

Για να συμβεί ωστόσο αυτό θα πρέπει, σύμφωνα με την Daily Star, ο Αρτέτα και οι παίκτες του να έχουν πάρει τέσσερα μαθήματα από τον περσινό αποκλεισμό τους.

1. Όχι εφησυχασμός στη ρεβάνς

Έχοντας προβάδισμα 1-0 και έχοντας σημειώσει ένα γκολ εκτός έδρας αισθάνθηκαν ότι η δουλειά είχε ήδη γίνει στο περσινό ματς στο «Έμιρεϊτς». Ακόμα κι αν κερδίσουν στο πρώτο ματς, πρέπει να αποφύγουν κάθε εφησυχασμό στον επαναληπτικό.

2. Αξιοποίηση των ευκαιριών

Η Άρσεναλ δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες την προηγούμενη φορά σε 210 λεπτά απέναντι στον Ολυμπιακό, που είναι αμυντικά καλή ομάδα, κάτι που δείχνουν τα 12 γκολ σε 25 αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα πρέπει οι παίκτες της να είναι αποτελεσματικοί όσο ποτέ και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους.

3. Εγρήγορση στις στατικές φάσεις

Και τα δυο γκολ του Ολυμπιακού στο Λονδίνο προήλθαν από στατικές φάσεις. Ο Σισέ και ο Ελ Αραμπί ήταν εντελώς ελεύθεροι όταν σκόραραν. Οι παίκτες της Άρσεναλ θα πρέπει να έχουν καλύτερη συγκέντρωση σε αυτές τις φάσεις για να αποφύγουν την επανάληψή τους.

4. Χρησιμοποίηση της κοινής λογικής

Παρόλο που δεν σχετίζεται με την αναμέτρηση της περασμένης σεζόν κόντρα στον Ολυμπιακό, η Άρσεναλ πρέπει επίσης να αποφύγει τα λάθη παρόμοια με αυτό που έκανε ο Γκρανίτ Τζάκα στον αγώνα με τη Μπέρνλι το περασμένο Σαββατοκύριακο.