Ολυμπιακός vs Άρσεναλ: Ιστορία, παράδοση, αριθμοί και ρεκόρ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άρσεναλ (11/3, 22:00, LIVE στο fosonline.gr) στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «16» του Europa League. Δείτε τα σημαντικότερα στοιχεία σε αριθμούς και ρεκόρ λίγε ώρες πριν τη μεγάλη «μάχη» στο Καραϊσκάκη.

Ολυμπιακός vs Άρσεναλ: Ιστορία, παράδοση, αριθμοί και ρεκόρ

Ο Ολυμπιακός, ένας από τους πέντε συλλόγους που εμφανίζονται στους «16» του Europa League για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, μαζί με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρέιντζερς, Ρόμα και Σαχτάρ Ντόνετσκ, υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης (11/3, 22:00, LIVE στο fosonline.gr) την Άρσεναλ στην πρώτη τους συνάντηση στους «16» της διοργάνωσης.

Έχοντας αναδειχθεί νικήτρια (3-2) της Μπενφίκα στο ουδέτερο «Γ. Καραϊσκάκης» στη φάση των «32» (1-1 το πρώτο ματς στη Ρώμη), η Άρσεναλ επιστρέφει μετά δύο εβδομάδες στο Φάληρο, για να αντιμετωπίσει την ομάδα που την απέκλεισε στο Europa League της περασμένης σεζόν.

Η Άρσεναλ, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης με τηn Μπενφίκα, έχει 5 νίκες σε 11 αγώνες στην Ελλάδα, χάνοντας επίσης πέντε, ωστόσο, οι τρεις τελευταίες επισκέψεις στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν επιτυχημένες. Ο Ολυμπιακός, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της UEFA, έχει υποδεχθεί τέσσερις διαφορετικές αγγλικές ομάδες τις τελευταίες δύο σεζόν χωρίς να νικήσει: 2-2 με Τότεναμ, 1-1 με Γουλβς, ήττα με 0-1 από Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι. Συνολικά με Άγγλους στην έδρα του έχει 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Ο νταμπλούχος Ελλάδας, που μετράει 5 νίκες και ισάριθμες ήττες με την Άρσεναλ (13-16 τα γκολ), έχει μόλις 2 νίκες στα 11 εντός έδρας παιχνίδια του στη φάση νοκ-άουτ του Europa League: 1-0 τη Ρούμπιν Καζάν στους «32» τη σεζόν 2010-11 και 4-2 την PSV Αϊντχόφεν, μετρώντας επίσης 5 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Νικήτρια των ομίλων και στις τέσσερις εμφανίσεις της στο Europa League, αυτή τη σεζόν η Άρσεναλ έγινε η 11η ομάδα στην ιστορία αυτού τουρνουά που έφτασε στην κορυφή με το μέγιστο πόντων μετά από νίκες εναντίον της Ραπίντ (2-1, 4-1), Ντάνταλκ (3-0, 4-2) και Μόλντε (4-1, 3-0). Είναι αήττητη σε 10 ευρωπαϊκούς εκτός έδρας αγώνες (7 νίκες, 3 ισοπαλίες), από τότε που η Ρεν τη νίκησε στο πρώτο ματς για τους «16» τη σεζόν 2018-19. Συνολικά εκτός έδρας, στη φάση νοκ-άουτ του Europa League, έχει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες.