Ολυμπιακός: Ο Μπα συστήνεται ξανά στους Άγγλους

Από τα περσινά παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ άλλαξε η καριέρα του Ουσεϊνού Μπα και τώρα έχει την ευκαιρία το όνομα του να απασχολήσει ξανά την Premier League.

Ολυμπιακός: Ο Μπα συστήνεται ξανά στους Άγγλους

Τα δύο παιχνίδια με την Άρσεναλ είναι μία ακόμα μεγάλη πρόκληση για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά έχει μπροστά της ένα μεγάλο εμπόδιο να ξεπεράσει και σε αυτή την προσπάθεια είναι όλοι απαραίτητοι.

Εκείνοι που θα έχουν αρκετή δουλειά είναι οι αμυντικοί. Και μπορεί όλα τα φώτα να έχουν πέσει πάνω στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο εξαιτίας του παρελθόντος του με την Άρσεναλ, αλλά στην ουσία η περίπτωση με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ο Ουσεϊνού Μπα.

Ο Σενεγαλέζος ανησύχησε τους Πειραιώτες στο παιχνίδι με τη Λαμία, αλλά όλα δείχνουν ότι θα είναι κανονικά στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς για τη "μάχη" της Πέμπτης. Και για τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό τα παιχνίδια με την Άρσεναλ έχουν ξεχωριστή σημασία. Πέρσι τον Φεβρουάριο έπαιξε βασικός και στα δύο ματς με τους "κανονιέρηδες". Από εκείνα τα ματς άρχισε να αλλάζει και η καριέρα του Μπα και έφτασε στο σημείο πριν λίγους μήνες να υπογράψει και νέο συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Τα πρώτα του λεπτά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τα είχε παίξει σε εκείνο το ματς με τη Βικτόρια Πλζεν, αλλά με την Άρσεναλ… ξεπετάχτηκε. Εκεί τον έμαθαν όλοι και από τότε το όνομα του "έπαιζε" στα αγγλικά Μέσα. Όπως είχε κάνει τη διαφορά ο Τσιμίκας έτσι και ο Μπα είχε αναγκάσει τους Βρετανούς να ασχολούνται μαζί του. Και τώρα έχει την ευκαιρία να τους υπενθυμίσει ποιος είναι και να δείξει ξανά την αξία του. Το σημαντικότερο είναι ότι ο Μπα είναι ένα σημαντικό όπλο για τον Πέδρο Μαρτίνς και τον περιμένει μία δύσκολη νύχτα.