Μαρτίνς στο ΦΩΣ: Για τον εκτελεστή Χασάν, τον ντεφορμέ Σα και τον «κατάσκοπο», Παπασταθόπουλo

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε στο «ΦΩΣ» μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Αϊντχόφεν. Τι είπε για τον εκτελεστή Χασάν, τον ντεφορμέ Σα και τον «κατάσκοπο», Παπασταθόπουλο.

Μαρτίνς στο ΦΩΣ: Για τον εκτελεστή Χασάν, τον ντεφορμέ Σα και τον «κατάσκοπο», Παπασταθόπουλo

Το ρολόι δείχνει 1.30 μετά τα μεσάνυχτα. Οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι έχουν αποχωρήσει από το γήπεδο. Οι προβολείς στο γήπεδο της PSV έχουν αρχίσει να σβήνουν. Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα δεν έχει παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Πέρασε μιάμιση ώρα μετά το τελευταίο σφύριγμα για να εμφανιστεί στην αίθουσα Τύπου του «Φίλιπς Στάντιον».

Λογικό και επόμενο, καθώς είχε πνιγεί στις αγκαλιές των ποδοσφαιριστών του, ενώ είχε καθυστερήσει να μιλήσει και ο Ρότζερ Σμιντ που δέχθηκε τα... πυρά των ρεπόρτερ της Αϊντχόφεν για πάνω από ένα μισάωρο!

Το «ΦΩΣ» έδωσε το παρών στην Ολλανδία. Ήταν η μοναδική ελληνική εφημερίδα που βρέθηκε στη «χώρα της τουλίπας», παρακολουθώντας από κοντά τη θρυλική πρόκριση επί της PSV. Μια πρόκριση που ήρθε με πολύ κόπο, με μπόλικο ιδρώτα, με αρκετό άγχος, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο τέλος το ταμείο έγραψε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους «16», εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ.

Το ΦΩΣ ήταν κατ’ επέκταση το μοναδικό Μέσο που παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου του Μαρτίνς. Οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια είχαν κοπάσει, οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι έξω από την αίθουσα Τύπου κουτσομπόλευαν τις αντιδράσεις του Σμιντ στις αλλαγές του Μαρτίνς και αφού τα φώτα είχαν αρχίσει ήδη να σβήνουν, εμφανίστηκε ο Πορτογάλος τεχνικός στην αίθουσα Τύπου.

Εκεί λοιπόν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία διαφορετικού τύπου κουβέντα. Άλλωστε δεν είχε κανένα νόημα να ξανακάνει ανάλυση όσων έγιναν στο «Φίλιπς Στάντιον», καθώς ό,τι είχε να πει το είχε δηλώσει στο «flash interview» στη συνδρομητική τηλεόραση.

Είχαμε την ευκαιρία να τον ρωτήσουμε μεταξύ άλλων για όλα όσα ειπώθηκαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, πόσα χρόνια έχασε από τη ζωή του έως το γκολ του Χασάν, για το ντεφορμάρισμα του Σα, αλλά και αν σκοπεύει να γράψει κάποια στιγμή ένα βιβλίο με όλα όσα έχει πετύχει με τον Ολυμπιακό και κυρίως με τον τρόπο που ήρθαν ορισμένες προκρίσεις όπως αυτή της Ολλανδίας.

Τυπικά επρόκειτο για μία συνέντευξη Τύπου. Ουσιαστικά όμως επρόκειτο για ένα «πινγκ πονγκ» ερωτήσεων και απαντήσεων ανάμεσα στο «ΦΩΣ» και στον προπονητή των Πειραιωτών.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

-Έχει περάσει σχεδόν μιάμιση ώρα μετά το παιχνίδι. Με πιο καθαρό μυαλό, έχοντας συνειδητοποιήσει πλέον τι έχετε πετύχει, θα μας λέγατε τον τίτλο που θα βάζατε σε ένα βιβλίο που θα γράφατε για τον πανομοιότυπο τρόπο που περάσατε πέρσι την Άρσεναλ και φέτος την Αϊντχόφεν;


(Γέλια) «Τρέλα, φιλοδοξία, πάθος! Αυτές είναι οι τρεις λέξεις που περιγράφουν όλα όσα έχουν συμβεί στα δύο ματς που αναφέρατε και που περιγράφουν γενικότερα τον Ολυμπιακό. Ο τίτλος του βιβλίου μου θα ήταν αυτές οι τρεις λέξεις».

-Πολλοί παίκτες σας είπαν ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο κάποιες κουβέντες που τους είπατε.

«Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ξεκινήσαμε καλά το ματς, αλλά σύντομα χάσαμε τον έλεγχο στο κέντρο. Τόσο ο Εμβιλά όσο και ο Μπουχαλάκης έχασαν κάποιες δεύτερες μπαλιές, δίνοντας στην PSV το δικαίωμα να δημιουργήσει. Αυτό ήταν κάτι που μας δημιουργούσε προβλήματα. Αυτό που εξήγησα προσωπικά στους παίκτες ήταν ότι όλα μπορούν να αλλάξουν με ένα γκολ. Η διαφορά σε σχέση με την εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο βρισκόταν στο ότι έπρεπε να δώσουμε το 110%, να επιμείνουμε και να επιδείξουμε την ικανότητά μας. Αυτό τελικά συνέβη. Δείξαμε το πάθος μας και έχοντας περισσότερο θάρρος τα καταφέραμε».

-Έχετε αναλογιστεί πόσα... χρόνια έχετε χάσει από τη ζωή σας σε αυτά τα τρελά ματς; Το λέμε χαριτολογώντας βέβαια. Είναι η Άρσεναλ, είναι η Μίλαν, είναι τώρα η Αϊντχόφεν.

«Πράγματι, χάνουμε κάποια χρόνια από τη ζωή μας, αλλά επίσης κερδίζουμε χρόνια όταν προκρινόμαστε. Αυτό που μου αρέσει να λέω είναι πάντοτε ότι αυτό είναι το γνήσιο ποδόσφαιρο...

-Ο Σα πέρασε μία περίοδο ντεφορμαρίσματος. Έχετε μιλήσει μαζί του;

«Είναι ένας τερματοφύλακας που έχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό και έχει την εμπιστοσύνη όλων μας. Περνάει μία λιγότερο καλή φάση αυτή τη στιγμή, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και πως θα τα καταφέρει. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει πολλές χαρές στην ομάδα μας. Με την απόλυτη εμπιστοσύνη του προπονητή και των συμπαικτών του, είμαστε σίγουροι ότι θα επιστρέψει σύντομα στις εμφανίσεις που γνωρίζει πολύ καλά να πραγματοποιεί».

-Έχετε σκεφτεί να κάνετε κάποια... παρατήρηση στον Χασάν, επειδή συνηθίζει να «χτυπάει» στο τέλος και όχι νωρίτερα;

(Γέλια) «Ελπίζουμε να το κάνει για πολύ καιρό ακόμη ο Αχμέντ, αλλά καλό θα ήταν να το κάνει λίγο νωρίτερα και να μη μας αφήνει στην αγωνία μέχρι το τέλος! Ο Ελ Αραμπί, ο Φορτούνης και ο Βαλμπουενά είναι παίκτες που έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη των προπονητών μας. Ο Χασάν από την πλευρά του μας έχει δώσει όλες τις εγγυήσεις και είμαστε ευτυχισμένοι που τον έχουμε μαζί μας, όπως και όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Θα θέλαμε να κάνει όλα αυτά που κάνει ο Αχμέντ λίγο νωρίτερα!» (γέλια)

«Στόχος η πρόκριση, θα μας πει πολλά ο Σωκράτης»

Το αποτέλεσμα της κλήρωσης και την παρουσία της Άρσεναλ στο... διάβα του Ολυμπιακού για το παραπάνω βήμα στο Γιουρόπα Λιγκ πληροφορήθηκαν οι άνθρωποι των Πειραιωτών στον αέρα, κατά τη διάρκεια της πτήσης της επιστροφής στην Ελλάδα. Ο Μαρτίνς ρωτήθηκε από την κάμερα της ΠΑΕ για το αποτέλεσμα της κλήρωσης, τονίζοντας ότι ο στόχος δεν είναι άλλος από την πρόκριση.

«Είναι μια σύμπτωση το γεγονός ότι θα επαναληφθεί ένας διπλός αγώνας με τον ίδιο αντίπαλο που καταφέραμε να αποκλείσουμε πέρσι. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά σε αυτή τη φάση υπάρχουν μόνο δύσκολοι αντίπαλοι. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε, να προσπαθήσουμε πάρα πολύ.

Το πιο σημαντικό είναι να περάσουμε. Η πρόκριση είναι ο στόχος. Δεν έχει σημασία αν θα γίνει με μία νίκη ή με δύο νίκες ή με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα».

«Σίγουρα θα είναι μια βοήθεια οι πληροφορίες που θα μας δώσει ο Σωκράτης. Είναι ένας παίκτης που τους γνωρίζει πολύ καλά, αλλά και εμείς βέβαια θα κάνουμε την ανάλυσή μας και την εκτίμηση του αντιπάλου όπως πάντα. Οποιαδήποτε έξτρα πληροφορία όμως μπορεί να αποτελέσει βοήθεια».