Επόμενη μέρα: Κωδικός «τέλος τα φθηνά γκολ στις στατικές φάσεις»

Ο Ολυμπιακός έγραψε άλλη μία χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία στο Αϊντχόφεν, αλλά τα όνειρα δεν σταματούν εδώ! Και για να νιώθει ακόμη πιο ασφαλής στη συνέχεια, πρέπει να βρει άμεσα λύση με τα φθηνά γκολ που δέχεται σε στατικές φάσεις.

Επόμενη μέρα: Κωδικός «τέλος τα φθηνά γκολ στις στατικές φάσεις»

Η ζωή προχωράει... Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση επί της Αϊντχόφεν, αλλά δεν πρέπει να μείνει εκεί. Οι υποχρεώσεις τρέχουν τόσο γρήγορα που δεν υπάρχει χρόνος για... παράταση πανηγυρισμών. Τον περιμένει ο Βόλος την Δευτέρα (1/3), αλλά και ο επαναληπτικός με τον Άρη στο Κύπελλο (4/3),

Επίσης, τον περιμένει και η νέα ευρωπαϊκή πρόκληση. Η Άρσεναλ θα ξαναβρεθεί στο δρόμο του και σίγουρα οι Πειραιώτες δεν θεωρούνται το φαβορί του ζευγαριού. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι παύει να ονειρεύεται, ειδικά μετά τα όσα έγιναν πέρσι κόντρα στους «κανονιέρηδες».

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του. Ναι μεν έχει μία στρωμένη ομάδα, αλλά επειδή είναι ένας τελειομανής προπονητής, κοιτάζει κυρίως σε ποιους τομείς χρειάζεται βελτίωση η ομάδα του.

Τον τελευταίο καιρό τα γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός από στατικές φάσεις έχουν φτάσει πλέον σε βαθμό εκνευριστικό! Την πάτησε με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, την πάτησε με τον Άρη στο Κύπελλο, την πάτησε με την Αϊντχόφεν στο Καραϊσκάκη, λίγο έλειψε να χάσει την πρόκριση στους «16» του Europa League από ένα φθηνό γκολ του Ζάχαβι που έκανε... περίπατο στην περιοχή σε χτύπημα κόρνερ και κέρδισε από κοντά με κεφαλιά τον Σα.

Εξελίσσεται πλέον σε σοβαρό πονοκέφαλο. Επειδή ο Άρης και κατ’ επέκταση η Άρσεναλ στη «μελέτη» που θα κάνουν για τον Ολυμπιακό, θα κοιτάξουν σίγουρα να τον χτυπήσουν μέσω κόρνερ και φάουλ, πρέπει να βρεθεί άμεσα το «φάρμακο».

Μπορεί να είναι οι κακές τοποθετήσεις ή η άμυνα που χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός στις στατικές φάσεις. Μπορεί να είναι έλλειψη συγκέντρωσης, όπως είδαμε στη φάση του Ζάχαβι στο Καραϊσκάκη, όπου ξέφυγε από τον Ρέαμπτσιουκ.

Μπορεί ο Καμαρά να πιάνεται στον ύπνο όπως συνέβη στην Λεωφόρο στο δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού.

Το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο: Ο Ολυμπιακός στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχει δεχτεί γκολ από στατική φάση στα τέσσερα! Στο δε πρωτάθλημα με τον Άρη είδε την εστία του να παραβιάζεται από την άσπρη βούλα, αλλά το πέναλτι είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία από τα φάουλ ή τα κόρνερ.

Η επόμενη μέρα λοιπόν απαιτεί οπωσδήποτε βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο... Σε δέκα μέρες η Άρσεναλ έρχεται στην Ελλάδα. Και φυσικά υπάρχει και η ρεβάνς Κυπέλλου στο Χαριλάου.