«Παίζονται» πολλά για τον Αρτέτα στα παιχνίδια με Ολυμπιακό

Ο τεχνικός της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα δεν θέλει να ξαναζήσει τον περσινό εφιάλτη με τον Ολυμπιακό, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι θα είναι με την πλάτη στον τοίχο στους «16» του Europa League.

«Παίζονται» πολλά για τον Αρτέτα στα παιχνίδια με Ολυμπιακό

Νέο αντάμωμα Ολυμπιακού - Άρσεναλ. Το έκτο τα τελευταία έντεκα χρόνια. Οι δυο τους γνωρίζονται τόσο καλά που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο ένας ξέρει τον άλλον απέξω κι ανακατωτά.

Στις 11 και στις 18 Μαρτίου οι Πειραιώτες θα κυνηγήσουν μία νέα υπέρβαση απέναντι στους «κανονιέρηδες». Πάλι το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη και η ρεβάνς στο Λονδίνο.

Τα αγγλικά ΜΜΕ για κάποιον λόγο δεν έχουν φιλοξενήσει έως και το βράδυ της Παρασκευής (26/2) κάποια ανάλυση της κλήρωσης από τον Μικέλ Αρτέτα, αλλά έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν ένα κλίμα ότι θα «παιχτούν» πολλά έως τις 18 Μαρτίου για τον Ισπανό τεχνικό.

Η Άρσεναλ έχει αποκλειστεί από το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ Αγγλίας, όπερ σημαίνει ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο σε περίπτωση κατάκτησης ενός από τους δύο τίτλους.

Στο πρωτάθλημα είναι στην 11η θέση και μακριά από τις θέσεις που οδηγούν έστω στο Europa League.

Οπότε, είναι μονόδρομος για τους «κανονιέρηδες» να κατακτήσουν το Europa League, έτσι ώστε να βρεθούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (και δη στο Champions League) την επόμενη σεζόν.

Για αυτό το λόγο, τις τελευταίες ώρες στα social media παρατηρείται ένα περίεργο κλίμα για τον Αρτέτα. Για την ακρίβεια, μια τάση ότι αν δεν τα καταφέρει ούτε φέτος με τον Ολυμπιακό, τότε κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα ξημερώσει για τους «κανονιέρηδες» και κυρίως για τον Ισπανό. Λογικά δύσκολα θα χωνευτεί στον οργανισμό της Άρσεναλ ένας δεύτερος αποκλεισμός από τους Πειραιώτες.