Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς κόντρα στους Άγγλους

Με τον Πέδρο Μαρτίνς στην τεχνική του ηγεσία ο Ολυμπιακός έχει παίξει δέκα παιχνίδια κόντρα σε Άγγλους. Οι προκρίσεις και οι νίκες των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς κόντρα στους Άγγλους

Ξανά στο δρόμο του Ολυμπιακού ομάδα από την Αγγλία. Ίσως και να μοιάζει με αστείο, αλλά δεν είναι. Οι Πειραιώτες θα βρουν ξανά απέναντι τους ομάδα από το Νησί και μάλιστα την Άρσεναλ με την οποία πέρσι τέτοια εποχή έπαιξαν ξανά σε νοκ άουτ του Europa League.

Από το καλοκαίρι του 2018 όταν και ανέλαβε ο Πέδρο Μαρτίνς την τεχνική ηγεσία, ο Ολυμπιακός παίζει συνεχώς κάθε χρόνο με Άγγλους. Ο Πορτογάλος δεν έχει σταματήσει να αντιμετωπίζει συλλόγους της Premier League και αυτό θα γίνει και φέτος για δεύτερη φορά.

Τη σεζόν 2018-2019 για τα προκριματικά του Europa League είχε αντιμετωπίσει τη Μπέρνλι. Τη νίκησε με 3-1 στο Καραϊσκάκη και στην Αγγλία έμεινε στο 1-1 και πέρασε η ομάδα του Πειραιά. Στην πρώτη του… μονομαχία με Άγγλους είχε βγει νικητής.

Την περσινή σεζόν τρεις φορές αντιμετώπισε ομάδες από την Αγγλία. Συγκεκριμένα στη φάση των ομίλων του Champions League έπαιξε με την Τότεναμ. Στο Καραϊσκάκη έμεινε στο 2-2 και στο Λονδίνο έχασε 4-2, ενώ είχε προηγηθεί 0-2 και τα λάθη του Μεριά τα πλήρωσε ακριβά. Στη συνέχεια ήρθαν τα διπλά ματς με την Άρσεναλ για τους "32" του Europa League με τους Άγγλους να νικούν 1-0 στο Φάληρο και τον Ολυμπιακό 2-1 στο Λονδίνο και να περνάει. Στους "16" βρέθηκε στο δρόμο του η Γουλβς με το πρώτο παιχνίδι να μένει στο 1-1 και στο δεύτερο να χάνει ο Ολυμπιακός 1-0.

Ομάδα από την Αγγλία αντιμετώπισε και φέτος ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι έχασε με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι και 1-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης". Κάνοντας έτσι μία… σούμα ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς στον πάγκο του έχει παίξει δέκα φορές κόντρα σε Άγγλους. Έχει δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες. Οι δύο νίκες αποδείχτηκαν αρκετές για τον Ολυμπιακό προκειμένου να κάνει ισάριθμες προκρίσεις.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν νικήσει στο Καραϊσκάκη μόνο τη Μπέρνλι από αγγλικές ομάδες, αλλά έχουν παλέψει όλα τα ματς. Ίσως μόνο στο φετινό 3-0 με τη Σίτι δεν διεκδίκησαν κάτι περισσότερο. Σε όλα τα υπόλοιπα ματς ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο και έχει βάλει δύσκολα σε όλους τους συλλόγους της Premier League.