Τι ισχύει με τη ρεβάνς του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ

Πού θα διεξαχθεί ο αγώνας της 18ης Μαρτίου του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Άρσεναλ. Τι γίνεται με τους περιορισμούς πτήσεων και γιατί έπαιξαν στο Καραϊσκάκη οι "κανονιέρηδες" με τη Μπενφίκα.

Τι ισχύει με τη ρεβάνς του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ

Η Άρσεναλ θα βρεθεί ξανά το δρόμο του Ολυμπιακού και αυτή τη στιγμή αρκετοί αναρωτιούνται για το που θα διεξαχθεί η ρεβάνς με τους "κανονιέρηδες". Οι Λονδρέζοι έπαιξαν την Πέμπτη στο "Γ. Καραϊσκάκης" τη ρεβάνς με την Μπενφίκα και εξασφάλισαν την πρόκριση τους στη φάση των "16" του Europa League.

Τι ισχύει τώρα για το ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ το οποίο θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου; Πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι από την UEFA δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση που θα γίνει το παιχνίδι. Θεωρητικά το ματς θα γίνει στο Emirates, αλλά κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά.

Πρόκειται για ένα θέμα που δεν έχει να κάνει με τις δύο ομάδες και την UEFA, αλλά καθαρά με τις Κυβερνήσεις των δύο χωρών και τους περιορισμούς που επιβάλλουν στις πτήσεις. Η Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχει κάποιον περιορισμό πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και το αντίστοιχο ισχύει και για τους Βρετανούς.

Για τη χώρα μας ισχύει ότι οι επιβάτες που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να μπουν σε επτά ημέρες καραντίνα και να υποβληθούν σε μοριακό τεστ μετά τη συμπλήρωση του επταήμερου για να αρθεί η καραντίνα τους.

Όσον αφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν χώρες που είναι στην κόκκινη λίστα. Η Πορτογαλία είναι μία από αυτές και γι' αυτό ο αγώνας της Άρσεναλ με τη Μπενφίκα δεν έγινε στο Λονδίνο. Η αποστολή της ομάδας της Λισσαβόνας δεν μπορούσε καν να ταξιδέψει για την Αγγλία.

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην κόκκινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου. Όπως για παράδειγμα δεν βρίσκεται και η Ισπανία και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε κανονικά στο "Όλντ Τράφορντ" με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Παρόλα αυτά ακόμη και για τις χώρες που δεν βρίσκονται στην κόκκινη λίστα επιβάλλεται καραντίνα δέκα ημερών από τη στιγμή που θα μπει ο ταξιδιώτης στη Βρετανία. Μάλιστα είναι υποχρεωμένος να κάνει μοριακό τεστ τη δεύτερη και την όγδοη ημέρα. Επίσης αρνητικό τεστ τύπου PCR απαιτείται και 72 ώρες πριν την αναχώρηση.

Όλα αυτά ισχύουν μέχρι σήμερα και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν μέχρι τις 18 Μαρτίου που θα γίνει η ρεβάνς. Επομένως αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι το ματς θα γίνει στο Λονδίνο αν και όλες οι ενδείξεις αυτό δείχνουν.