Άρσεναλ: Αυτό είναι το προφίλ του αντιπάλου του Ολυμπιακού

H Άρσεναλ που απέκλεισε τη Μπενφίκα στους «32», είναι ο επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League - Αυτό είναι το προφίλ της. 

Άρσεναλ: Αυτό είναι το προφίλ του αντιπάλου του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ στη φάση των «16» του Europa League. Δύο σύλλογοι που γνωρίζονται αρκετά καλά, καθώς έχουν κοντραριστεί στο παρελθόν, τόσο στο Champions League, όσο και στο Europa. Οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν στο πρώτο ματς (11 Μαρτίου) τους Λονδρέζους, με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στις 18/3 στην Αγγλία.

Απέκλεισε τη Μπενφίκα

Η Άρσεναλ πήρε το "εισιτήριο" για τη φάση των «16» του Europa League, καθώς απέκλεισε την Μπενφίκα. Το πρώτο ματς έληξε ισόπαλο (1-1), ενώ στον επαναληπτικό οι «κανονιέρηδες» πήραν τη νίκη-πρόκριση με σκορ 3-2, με τον Ομπαμπεγιάνκ να σημειώνει το κρίσιμο γκολ στο 87'. Και μάλιστα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το οποίο και χρησιμοποίησε ως έδρα.

Με Ισπανό προπονητή

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ισπανός Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος ανέλαβε το 2019 και αρχηγός της Άρσεναλ ο Γάλλοαφρικανός στράικερ, Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ. Αγωνίζεται στον σύλλογο από το 2018. Είναι ο σούπερ-σταρ των Λονδρέζων και βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση.

Είναι 8η στην Premier League - Κάνει... θραύση ο Ομπαμπεγιάνγκ

Η Άρσεναλ στην Premier League βρίσκεται στην 8η θέση (με 56 βαθμούς), έχοντας ρεκόρ 14 νίκες, 14 ισοπαλίες και 10 ήττες, με τα γκολ να είναι 56-48. Μάλιστα, κάνει εξαιρετική σεζόν ο Πιέρ Ομπαμπεγιάνκ, καθώς είναι ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος με 22 γκολ. Είναι... κίνδυνος-θάνατος, διαθέτοντας ταχύτητα και καλά τελειώματα.

Έδωσε 50.000.000 για τον Παρτέι και το «παιδί-θαύμα» Σακά

Η Άρσεναλ διαθέτει έναν πολύ καλό γκολκίπερ, όπως τον Γερμανό τερματοφύλακα, Μπερντ Λένο, ενώ πέρσι επένδυσε στο ταλέντο του Γκανέζου χαφ, Τόμας Παρτέι. Έδωσε 50.000.000 ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τον έκανε δικό της στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου. Στο κέντρο της άμυνας κυριαρχεί η εμπειρία του Βραζιλιάνου στόπερ, Νταβίντ Λουίζ, ο οποίος ύστερα από την παρουσία του σε Τσέλσι και Παρί, ήρθε στην Άρσεναλ το καλοκαίρι του 2019. Θα πρέπει να σταθούμε, όμως, και στο... παιδί θαύμα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Στον 19χρονο αριστερό εξτρέμ, Μπουκαγιό Σακά. Ο Άγγλος διεθνής ποδοσφαιριστής, με καταγωγή από τη Νιγηρία, έδωσε δύο ασίστ στο ματς-πρόκρισης κόντρα στη Μπενφίκα και διαθέτει ποιότητα στο παιχνίδι του.

ΡΟΣΤΕΡ ΑΡΣΕΝΑΛ 2020-2021