Ολυμπιακός: Η αλήθεια του Μπα για να μην σταματήσει στους «16»

Ο Ολυμπιακός πέρασε το εμπόδιο της Αϊντχόφεν, βρίσκεται στους «16» του Europa League, αλλά ο κορυφαίος του αγώνα, ο Ουσεϊνού Μπα κοίταξε την αλήθεια.

Ολυμπιακός: Η αλήθεια του Μπα για να μην σταματήσει στους «16»

Οι στιγμές μετά από μία τέτοια πρόκριση, είναι στιγμές χαράς και οι πανηγυρισμοί είναι αυτοί που κυριαρχούν. Στον Ολυμπιακό έχουν κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζουν και να είναι ευτυχισμένοι για τη μεγάλη πρόκριση επί της Αϊντχόφεν. Έχουν κάθε δικαίωμα να χαίρονται για τον Αχμέντ Χασάν, ένα παιδί που πριν λίγους μήνες είχε μπει σε κίνδυνο η καριέρα του. Αυτός ο παίκτης που τα… ακούει είτε παίζει, είτε όχι είναι αυτός που έχει βάλει τα δύο γκολ χάρη στα οποία συνεχίζει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη.

Το νόμισμα έχει κι άλλη όψη και το καλύτερο είναι να την κοιτάξει κανείς όταν πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Τότε θα γίνει καλύτερος και τότε θα βελτιωθεί. Και εδώ είναι η μαγκιά του Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο γήπεδο κάνοντας ίσως το καλύτερο του παιχνίδι με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ήταν, όμως και αυτός που στις δηλώσεις του μίλησε για το κακό διάστημα της ομάδας του Πειραιά. Δεν χαρακτήρισε καλό το πρώτο ημίχρονο. Κοίταξε κατάματα τα προβλήματα που είχε η ομάδα του.

Το μεσημέρι ο Ολυμπιακός θα μάθει τον αντίπαλο του στη φάση των "16" του Europa League, αλλά εάν θέλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων θα πρέπει να διορθώσει πολλά. Στο πρώτο ημίχρονο είχε θέματα η ομάδα του Πειραιά. Μπορεί να δέχτηκε γκολ από στατικές φάσεις, αλλά έβγαλε αδυναμίες όταν η Αϊντχόφεν πάτησε γκάζι.

Ο τρόπος μάλιστα που δέχεται τα γκολ είναι τουλάχιστον παιδικός. Ειδικά στο πρώτο η τοποθέτηση των ποδοσφαιριστών είναι κάκιστη. Κι αν δει ξανά κανείς τη φάση από την εκτέλεση του κόρνερ φαίνεται ότι θα γίνει η ζημιά. Ο Ζαχάβι πήδηξε ανενόχλητος και πήρε την κεφαλιά με την αμυντική διάταξη να είναι αλλού γι' αλλού. Και ο Σα φέρει ευθύνη, αλλά τη μεγαλύτερη την έχει η άμυνα. Και αυτό είναι θέμα δουλειάς για τον Ολυμπιακό γιατί και στο Φάληρο γκολ από κόρνερ έβαλε ο Ζαχάβι.

Είχε δύο ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, όπως υπογράμμισε ο Μαρτίνς, αλλά η εικόνα του πέρα από τα πρώτα 15 λεπτά δεν ήταν καλή. Δεν είχαν βοήθειες οι μπακ και δεν υπήρχε παίκτης να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και να την κυκλοφορήσει σωστά. Δεν είναι τυχαίο ότι από τη στιγμή που μπήκε ο Φορτούνης στο γήπεδο άλλαξε και όλη η εικόνα του Ολυμπιακού.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας εάν θέλει να πάει πιο μακριά απ' ότι πήγε πέρσι πρέπει να διορθώσει πολλά μέχρι το πρώτο ματς της φάσης των "16". Τα τέσσερα γκολ που έχει δεχτεί από την Αϊντχόφεν είναι μία καλή ευκαιρία για δουλειά.

Από την άλλη οφείλουμε να σημειώσουμε τη μαχητικότητα της ομάδας του Πειραιά. Δεν απογοητεύτηκε από το 2-0, αλλά ούτε και από τα δύο δοκάρια. Και επίσης κάτι ακόμα πολύ σημαντικό ότι προκρίθηκε αν και έχασε. Και αυτό δείχνει νοοτροπία ομάδας που ξέρει και στην Ευρώπη να παίρνει αυτό που θέλει.