Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί βγαίνει μπροστά όταν η μπάλα… καίει

Οι Ολλανδοί τρέμουν τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος έβαλε στο πρώτο παιχνίδι το καθοριστικό τρίτο γκολ. Τα κρίσιμα ευρωπαϊκά του τέρματα που έδωσαν προκρίσεις στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί βγαίνει μπροστά όταν η μπάλα… καίει

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που τρέμουν οι Ολλανδοί είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Το ένιωσαν στο… πετσί τους στο πρώτο παιχνίδι με τον Μαροκινό να βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει. Παράλληλα όμως ξέρουν ότι πρόκειται για έναν επιθετικό με κρύο αίμα. Αυτή τη διετία που βρίσκεται στον Ολυμπιακό ο 34χρονοςεπιθετικός έχει πετύχει πολύ κρίσιμα ευρωπαϊκά γκολ που έχουν οδηγήσει την ομάδα του Πειραιά σε προκρίσεις.

Η ιστορία με τα καθοριστικά ευρωπαϊκά γκολ του Ελ Αραμπί ξεκινάει από το Κράσνονταρ. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει 4-0 τη ρωσική ομάδα και στη ρεβάνς βρέθηκε στο 10’ να χάνει 1-0. Τη στιγμή που είναι εύκολο το άγχος να κυριεύσει την ομάδα, ο Μαροκινός ανέλαβε δράση. Με γκολ στο 11’ και στο 47’ γύρισε το παιχνίδι και οι Πειραιώτες κλείδωσαν την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Επόμενο πολύ κρίσιμο γκολ από τον Ελ Αραμπί είναι εκείνο που πέτυχε με τον Ερυθρό Αστέρα. Ένα ακόμα γκολ-πρόκριση από τον 34χρονο φορ. Στο 87’ της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι και ο Μαροκινός σε εκείνο το σημείο δεν δίστασε να βγει μπροστά και αναλάβει την εκτέλεση. Με εκείνο το εύστοχο χτύπημα ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την ομάδα του Βελιγραδίου και προκρίθηκε στους «32» του Europa League.

Το σερί των καθοριστικών γκολ του Μαροκινού που έδωσαν προκρίσεις στην ομάδα του Πειραιά συνεχίστηκε φυσικά πέρσι στο Λονδίνο. Εκείνο το αξέχαστο τέρμα του Ελ Αραμπί στο 119’ της αναμέτρησης με την Άρσεναλ που διαμόρφωσε το 2-1 για τον Ολυμπιακό και του έδωσε την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Ακόμη και στα ματς με τη Γουλβς, όπου ο Ολυμπιακός δεν πήρε την πρόκριση, ο διεθνής επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής. Έβαλε γκολ στο πρώτο ματς, ενώ στη ρεβάνς στην Αγγλία είχε σκοράρει για το 1-1 και είδε να του ακυρώνεται από το VAR λόγω οφσάιντ για ελάχιστα χιλιοστά. Τη φετινή σεζόν ο Μαροκινός πέτυχε ένα καθοριστικό γκολ στη νίκη με 2-0 επί της Ομόνοιας για τα πλέι οφ του Champions League. Με ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή ο Μαροκινός στο 90’ διαμόρφωσε το 2-0 και επί της ουσίας τελείωσε την πρόκριση για την ομάδα του Πειραιά.

Φτάνουμε και στο ματς με την Αϊντχόφεν, όπου επίσης έβαλε ένα καθοριστικό γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου κάνοντας το 3-2. Ο Ελ Αραμπί έχει πολύ κρίσιμα ευρωπαϊκά γκολ σε αυτήν τη διετία με τη φανέλα του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς ποντάρει πολλά πάνω του για να πάρει το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Europa League. Και στεκόμαστε στον πρώτο σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, διότι έτσι όπως φάνηκε από το πρώτο ματς ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί γκολ στο «Philips Stadion».