Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός: Υπό πίεση οι Ολλανδοί

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ - Είναι άλλο να διαβάζεις στον ολλανδικό Τύπο για την αμφισβήτηση που υπάρχει στο πρόσωπο του Ρότζερ Σμιντ και άλλο να το ζεις από κοντά.

Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός: Υπό πίεση οι Ολλανδοί

Οι ρεπόρτερ της Αϊντχόφεν δεν τον αφήνουν σε... χλωρό κλαρί. Του ασκούν αφόρητη πίεση και ουσιαστικά περιμένουν να βγάλουν αντίδραση εκείνος και οι ποδοσφαιριστές του στο αποψινό παιχνίδι μετά τα τελευταία πολύ άσχημα αποτελέσματα.

Δεν υποστηρίζουν ότι είναι «τελικός» για τον Σμιντ και πως σε περίπτωση αποκλεισμού θα απολυθεί την επόμενη μέρα. Από την άλλη, όμως, σίγουρα θα χάσει πολλά «κανονάκια» αν ο Ολυμπιακός προκριθεί στην επόμενη φάση. Ήδη από το πρώτο ματς του Φαλήρου η πίεση είναι τόσο μεγάλη, που τα ολλανδικά ΜΜΕ αφήνουν μία εντύπωση ότι δεν μπορεί να τη διαχειριστεί ο Γερμανός τεχνικός.

Τεράστιο πλήγμα ο Σανκαρέ

Πολύ μεγάλο θα είναι το πρόβλημα στα χαφ για την Αϊντχόφεν, καθώς η απουσία του Σανκαρέ λόγω καρτών έχει προκαλέσει αλυσιδωτά θέματα στο πώς θα καλυφθεί το κενό του. Ο Ιβοριανός «κόφτης» είναι ο «Εμβιλά της PSV». Είναι ο παίκτης που λύνει και δένει στον άξονα, εκείνος που παίρνει την πρώτη πάσα από την άμυνα και αποτελεί την αφετηρία μίας επίθεσης από τον άξονα. Κυρίως όμως είναι η «σκούπα», εκείνος που «καθαρίζει» τις φάσεις.

Πρόσφατα ο Αφελάι τον είχε χαρακτηρίσει πολυτιμότερο παίκτη της Αϊντχόφεν, περισσότερο από τους Μάλεν και Ζαχάβι! Σίγουρα η απουσία του Σανκαρέ θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και στην προετοιμασία του Μαρτίνς. Το ξέρουν και οι... πέτρες στο Αϊντχόφεν ότι ο Σμιντ είναι πολύ προβληματισμένος για το πώς θα καλύψει το κενό του.

Τα πλάνα της PSV

Δεν έχει καταλήξει ο Σμιντ στο αν θα πάει με τριάδα πίσω ή με τετράδα. Πιο πιθανό βλέπουν οι Ολλανδοί να παίζει με 4-4-2, έχοντας τον Εμβογκό στα γκολπόστ, τους Ντάμφρις (δεξιά), Τέζε, Μποσκάγλι και Μαξ (αριστερά) στην άμυνα, τους Ροσάριο και Γκουτιέρες στα χαφ, τους Γκέτσε και Τόμας στα φτερά και δίδυμο στην επίθεση τους Μάλεν - Ζαχάβι.