Ολυμπιακός: Η σιγουριά του Μαρτίνς και η «πληγή» των εκτός έδρας

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα βγάλει στο Philips Stadion. Από πού πηγάζει η σιγουριά και τι πρέπει να αποβάλλει η ομάδα του Πειραιά.

Ολυμπιακός: Η σιγουριά του Μαρτίνς και η «πληγή» των εκτός έδρας

Μία ακόμα μεγάλη πρόκληση καλείται να αντιμετωπίσει το βράδυ ο Ολυμπιακός που θα κοντραριστεί με την Αϊντχόφεν για την πρόκριση στη φάση των "16" του Europa League. Οι Πειραιώτες μετά το 4-2 του "Γ. Καραϊσκάκης" έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση. Βέβαια, από την εικόνα του πρώτου ματς κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για το τι τελικά θα συμβεί το βράδυ στο Philips Stadion.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από την ισοπαλία με τον Άρη, ενώ στην Ελλάδα έχει μία σειρά αγώνων που δεν δείχνει να πατάει καλά στα πόδια του. Παρόλα αυτά ο Πέδρο Μαρτίνς μετά την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς τόνισε ότι δεν ανησυχεί για την ομάδα του. Στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την PSV είπε πως θα εμφανιστεί ξανά ο γνωστός Ολυμπιακός.

Παρά το γεγονός ότι η εν Ελλάδι εικόνα δεν είναι πειστική ο προπονητής των Πειραιωτών βγάζει σιγουριά για την εικόνα που θα βγάλει η ομάδα του κόντρα στην Αϊντχόφεν. Δεν πηγάζει τυχαία αυτή η σιγουριά, αφού ο 50χρονος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα του.

Ξέρει ότι ο Ολυμπιακός όταν η μπάλα "καίει" είναι αυτός που πρέπει. Γνωρίζει ότι μπορεί να βγάλει στο γήπεδο όλα όσα δουλεύουν στις προπονήσεις και να παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο. Το έκανε και στο Champions League στα εκτός έδρας παιχνίδια του. Από την Πόρτο έχασε 2-0 σε ένα ματς που ήταν καλύτερος και άξιζε κάτι καλύτερο. Από τη Σίτι έχασε 3-0, αλλά τα δύο γκολ τα δέχτηκε στο 81' και στο 90'. Και στη Μασσαλία είχε ατυχία αφού προηγήθηκε, αλλά του γύρισε το ματς με δύο πέναλτι. Πάλεψε σε αυτά τα ματς ο Ολυμπιακός και έβγαλε στο γήπεδο την καλή του εικόνα και γι' αυτό ο Μαρτίνς πιστεύει ότι το ίδιο θα συμβεί και απόψε.

Βέβαια όσο σίγουρος είναι ότι θα μεταμορφωθεί η ομάδα του άλλο θέλουν προσοχή και συγκεκριμένα πράγματα. Για παράδειγμα με την Πόρτο ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο υπνωτισμένος και έκανε δώρο στο 11' το 1-0 για τους "Δράκους". Τελικά αποδείχτηκε ότι εκείνο το γκολ ότι αρκετό για να κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης. Το ίδιο έγινε και στο Μάντσεστερ, όπου δέχτηκε γκολ στο 12'. Πάλι ένα κακό ξεκίνημα που το πλήρωσε αν και στη συνέχεια βελτίωσε την εικόνα του και πάλεψε. Αυτό το ξεκίνημα που ξαφνικά έχει γίνει "πληγή" για τον Ολυμπιακό θέλει να αποφύγει στο Philips Stadion.