Το «κλειδί» της Αϊντχόφεν για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ολλανδία, στην Αϊντχόφεν περιμένουν πολλά από τον Μάριο Γκέτσε ενόψει της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Τι σκέφτεται ο προπονητής Ρόγκερ Σμιντ για το ματς κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Το «κλειδί» της Αϊντχόφεν για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για τη μεγάλη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, που θα κρίνει και την πρόκριση στους «16» του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να υπερασπιστούν το υπέρ τους 4-2 από το πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης», ωστόσο την ίδια στιγμή οι Ολλανδοί καταστρώνουν τα πλάνα τους με την ελπίδα να κάνουν την μεγάλη ανατροπή και να αποφύγουν τον αποκλεισμό.

Δημοσιεύματα από τη «χώρα της τουλίπας» τονίζουν πως «κλειδί» για την προσπάθεια που θα καταβάλει η Αϊντχόφεν για να πάρει αυτή την πρόκριση στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού θεσμού θα είναι ο Μάριο Γκέτσε. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε μόλις τον περασμένο Οκτώβρη από τον σύλλογο, ωστόσο ταλαιπωρήθηκε και φέτος από αρκετά προβλήματα τραυματισμών.

Πλέον, ο 28χρονος έχει επιστρέψει στη δράση και την περασμένη Κυριακή αγωνίστηκε ως αλλαγή στο πρωταθλήματος παιχνίδι με την Φίτεσε. Συγκεκριμένα, μπήκε ως αλλαγή στο 64’ αντί του Φέρτεσεν και με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά (86’ και 88’) βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στη νίκη 3-1 με ανατροπή.

Ο Γκέτσε αναμένεται να ξεκινήσει και την προσεχή Πέμπτη (25/2) στο βασικό σχήμα της Αϊντχόφεν και, όπως τονίζεται, άπαντες στην ολλανδική ομάδα περιμένουν να έχει κομβικό ρόλο στην προσπάθεια που θα καταβάλει ο σύλλογος για πρόκριση στους «16».

Παράλληλα, για το παιχνίδι απέναντι στους Πειραιώτες αναμένεται να είναι «ετοιμοπόλεμος» στην Αϊντχόφεν ο Μοχάμεντ Ιχαταρέν, ο οποίος απουσίαζε τόσο στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό λόγω ίωσης αλλά και από το παιχνίδι με την Φίτεσε. Ο 19χρονος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ολλανδία και στις σκέψεις του προπονητή Ρόγκερ Σμιντ υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο να τον ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά μάλιστα τον Ιμπραΐμ Σανγκαρέ, που είναι τιμωρημένος, ο Σμιντ φέρεται να προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει ως παρτενέρ του Πάμπλο Ροσάριο στο κέντρο της μεσαίας γραμμής τον Ράιαν Τόμας, τον οποίο θεωρεί τακτικά αξιόπιστο ποδοσφαιριστή που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σε δύσκολες καταστάσεις. Επιπρόσθετα, στα υπόψιν του τεχνικού της Αϊντχόφεν βρίσκεται και ο Μεξικανός μέσος Έρικ Γκουτιέρες, ο οποίος είναι και πάλι «ετοιμοπόλεμος».