Τα οικονομικά οφέλη για τον Ολυμπιακό μίας πιθανής πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη κόντρα στην Αϊντχόφεν καλείται να τελειώσει τη δουλειά που ξεκίνησε την προηγούμενη και παράλληλα να βάλει ακόμα ένα σημαντικό ποσό στο ταμείο του.

Τα οικονομικά οφέλη για τον Ολυμπιακό μίας πιθανής πρόκρισης

Το βασικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό την Πέμπτη είναι να περάσει το εμπόδιο της Αϊντχόφεν και να βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στους "16" του Europa League. Οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι δεν έχουν τελειώσει με την πρόκριση και έχουν μπροστά τους ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Από την άλλη έχουν μπροστά τους και μία μεγάλη πρόκληση, η οποία θα βάλει στο ταμείο τους ένα ακόμα σημαντικό ποσό. Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός έχει βάλει στο ταμείο του κοντά στα 37 εκατ. ευρώ από την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από Champions League και πρόκριση στους «32» του Europa League οι Πειραιώτες έχουν βάλει ένα αρκετά μεγάλο ποσό στο ταμείο τους και έχουν την ευκαιρία να το αυξήσουν κι άλλο.

Εάν ολοκληρώσουν κόντρα στην Αϊντχόφεν αυτό που ξεκίνησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης», τότε θα μπει στο ταμείο των Πειραιωτών ακόμη 1,1 εκατ. ευρώ. Είναι το ποσό που προβλέπεται από την ΟΥΕΦΑ και εισπράττουν οι σύλλογοι . Από κει και πέρα οι «ερυθρόλευκοι», αν έχουν μία καλή κλήρωση και συνεχίσουν την πορεία τους στη διοργάνωση, θα εισπράξουν ακόμη 1,5 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός έχει εισπράξει 15.250.000 ευρώ για την πρόκριση στους ομίλους, 15.512.000 ευρώ διότι βρισκόταν στη 19η θέση του δεκαετούς ράνκινγκ, 1.485.000 ευρώ από το μάρκετ πουλ της χώρας και ακόμα 1,2 εκατ. ευρώ επειδή αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ από την Κράσνονταρ.