Το πειραιώτικο... ροκ και τα δύο ελληνόπουλα

Ο Ολυμπιακός πρόσφερε μια τεράστια ευρωπαϊκή βραδιά στους φίλους του το βράδυ της Πέμπτης, ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της κόντρας με την Αϊντχόφεν για την πρόκριση. Πέρα, όμως, από την ομάδα συνολικά, οφείλουμε να κάνουμε και ιδιαίτερη μνεία σε δύο ελληνόπουλα που έλαμψαν στο συγκεκριμένο ματς. Τους Ανδρέα Μπουχαλάκη και Γιώργο Μασούρα.

Το πειραιώτικο... ροκ και τα δύο ελληνόπουλα

Μια τεράστια ευρωπαϊκή βραδιά πρόσφερε ο Ολυμπιακός στους φίλους του το βράδυ της Πέμπτης, «φιλοδωρώντας» με τέσσερα γκολ τη δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ολλανδίας μετά τον Άγιαξ και παράλληλα παίζοντας πολύ όμορφο, επιθετικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα.

Χάρμα ιδέσθαι ήταν σε πολλά σημεία του ματς οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι εφόσον είχαν στο πλευρό τους και τον «πύρινο» κόσμο της ομάδας είμαστε σίγουροι ότι θα είχαν πετύχει περισσότερα γκολ, παίρνοντας ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Και τη χαρακτηρίζουμε «τεράστια ευρωπαϊκή βραδιά» ανεξάρτητα από την έκβαση της κόντρας ανάμεσα στο συγκεκριμένο ζευγάρι ομάδων. Διότι ακόμα και να γίνει το απευκταίο, με την Αϊντχόφεν να κάνει την ανατροπή στον επαναληπτικό, η βραδιά αυτή θα μείνει στα πρακτικά της ιστορίας των ευρωπαϊκών Κυπέλλων ως μία ακόμη μεγαλειώδης νίκη του Ολυμπιακού επί ενός εκ των τριών μεγάλων δυνάμεων του ολλανδικού ποδοσφαίρου, μαζί με Άγιαξ και Φέγενορντ (ή αλλιώς «bigthree», όπως τις αναφέρουν στη «χώρα της τουλίπας»).

Το πλέον εντυπωσιακό πάντως στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ότι ο Ολυμπιακός νίκησε τους Ολλανδούς στον δικό τους τρόπο παιχνιδιού! Όπως είχαμε συμπεράνει και από τα παιχνίδια της με τον ΠΑΟΚ και όπως επιβεβαιώνει σχεδόν σε κάθε αγωνιστική που περνάει στο εγχώριο πρωτάθλημά της έκτοτε, η PSV είναι άκρως επιθετική ομάδα που δεν… πολυνοιάζεται για τα μετόπισθεν.

Ουσιαστικά οι Ολλανδοί είναι «όσα βάλουμε και όσα φάμε». Μια ποδοσφαιρική νοοτροπία που ναι μεν της επιτρέπει να τη βγάζει… καθαρή στην Ερεντιβίζιε, στην Ευρώπη όμως είναι δίκοπο μαχαίρι και μπορεί να της κοστίσει. Όπως ακριβώς δηλαδή συνέβη και στη συνάντηση του «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο Ολυμπιακός την κέρδισε στο δικό της «ροκ» παιχνίδι, με την Αϊντχόφεν να πέφτει θύμα του… πειραιώτικου ροκ της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.

Πέρα όμως από το γενικό, οφείλουμε να περάσουμε και σε ένα πιο ειδικό θέμα, μεταβαίνοντας από την ομάδα σε πρόσωπα και μάλιστα σε δύο συγκεκριμένα. Δύο ελληνόπουλα του «ερυθρόλευκου» ρόστερ, τα οποία την Πέμπτη το βράδυ έκαναν κατάθεση ψυχής και έδωσαν τις καλύτερες απαντήσεις σε όσους τα αμφισβητούν από το… πρωί ως το βράδυ. Τους Ανδρέα Μπουχαλάκη και Γιώργο Μασούρα.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν ακούσει τα εξ αμάξης κατά καιρούς από πολλούς φίλους του Ολυμπιακού. Κι όμως, απέναντι στην Αϊντχόφεν ήταν εκ των καθοριστικών παραγόντων που έγειραν την πλάστιγγα του αγώνα υπέρ της ομάδας του Πειραιά, με τον πρώτο να κάνει την αρχή ανοίγοντας το σκορ με ένα γκολ που θύμισε Ιεροκλή Στολτίδη και τον δεύτερο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας στον Ολυμπιακό πολύ περισσότερες πιθανότητες να περάσει στον επόμενο γύρο απ’ ό,τι θα είχε αν το ματς είχε λήξει 3-2.

Και μιλάμε για δύο υπέροχα γκολ σε εκτέλεση, το ένα με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και το άλλο με εξαιρετικό σουτ. Ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος στο συγκεκριμένο παιχνίδι έδωσε… ρέστα στο κοουτσάρισμα και στο «διάβασμα» του αγώνα, εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά τα δύο ελληνόπουλα και αυτά, σε μια από τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις των «ερυθρόλευκων» φέτος, τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο. Προφανώς ο Πορτογάλος κάτι ξέρει περισσότερο από τους γκρινιάρηδες…