Europa League: Η «γεμάτη» απ’ όλες τις απόψεις εμφάνιση του Ρέαμπτσιουκ στο ντεμπούτο του

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έχασε τον Ζάχαβι στο δεύτερο γκολ της Αϊντχόφεν, αλλά τόσο ο Μαρτίνς, όσο και ο ολλανδικός Τύπος τού έβαλαν πολύ καλό βαθμό.

Europa League: Η «γεμάτη» απ’ όλες τις απόψεις εμφάνιση του Ρέαμπτσιουκ στο ντεμπούτο του

Πρώτο παιχνίδι για τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στο Europa League ήταν αυτό με την Αϊντχόφεν. Με την Πάσος Φερέιρα δεν είχε τύχει ποτέ να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι μοναδικές διεθνείς συμμετοχές του ήταν με την Εθνική Μολδαβίας στο Nations League. Στο Europa League πήρε το βράδυ της Πέμπτης (18/2) μία πρώτη γεύση και σίγουρα θα θυμάται για χρόνια το ντεμπούτο του.

Η εμφάνιση του Ρέαμπτσιουκ τα είχε όλα. Και πολλές καλές καλές στιγμές, αλλά και (κατά πολύ λιγότερες) κακές. Στις κακές σίγουρα είναι η αντίδρασή του στο δεύτερο γκολ του Ζάχαβι, εκεί όπου ενώ ήταν ο προσωπικός του αντίπαλος, ξαφνικά μόλις έγινε η εκτέλεση κόρνερ, σαν να... βιδώθηκε και δεν τον ακολούθησε για να τον εμποδίσει στο να πάρει την κεφαλιά.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, ο Μαρτίνς έμεινε ευχαριστημένος με την παρουσία του. Είδε έναν ποδοσφαιριστή που πήρε πολλές πρωτοβουλίες επιθετικά. Π.χ. στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού με τον Εμβιλά είχε εν μέρει συμμετοχή, όταν τράβηξε έναν παίκτη πάνω του, προτού κάνει τη σέντρα ο Μπρούμα και καταλήξει στα πόδια του Εμβιλά.

Επίσης, είχε συμμετοχή και σε άλλες επιθετικές προσπάθειες των Πειραιωτών, σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι ο Κένι Λαλά από την άλλη πλευρά. Μάλιστα, είχε μεταξύ άλλων και μία τελική σε αντεπίθεση των Πειραιωτών.

Ανασταλτικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σχεδόν απροσπέλαστος και για αυτό το λόγο ο ολλανδικός Τύπος τον βαθμολόγησε με «7». Πολλά τα εγκωμιαστικά σχόλια και από τη χώρα της τουλίπας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μόνο... ψαρωμένος δεν έδειχνε ο Μολδαβός στην παρθενική του συμμετοχή στο Europa League.