Ένα γκολ στην Ολλανδία και «τελείωσε» η δουλειά!

Η πρόκριση στους «16» του Europa League είναι στο χέρι του Ολυμπιακού, αλλά για να νιώθει πιο ασφαλής, είναι φρόνιμο να πετύχει ένα γκολ στην Ολλανδία.

Ένα γκολ στην Ολλανδία και «τελείωσε» η δουλειά!

Το είχαμε αναφέρει πρωτοσέλιδα στο «ΦΩΣ» της Τετάρτης (17/2). Η Αϊντχόφεν έχει έναν μοναδικό τρόπο μα σκοράρει σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της από τον Φλεβάρη του 2020 έως και... χθες όπως αποδείχθηκε. Θέλετε με τύχη (βλέπε καραμπόλα στο πόδι του Σωκράτη), θέλετε από στατική φάση (το δεύτερο γκολ του Ζάχαβι); Η ουσία είναι ότι σκοράρει...

Όπως θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι έχει βρει δίχτυα σε όλα τα παιχνίδια της την φετινή σεζόν. Αυτό το στατιστικό στοιχείο δεν πρέπει να το περνάμε στο «ντούκου».

Με βάση τις... μαθηματικές πιθανότητες, η Αϊντχόφεν λογικά θα σκοράρει εναντίον του Ολυμπιακού στη ρεβάνς. Οπότε, για να τελειώσει ο Ολυμπιακός με την πρόκριση και να μην φτάσει σε καρδιοχτύπια, θα πρέπει οπωσδήποτε να βρει ένα γκολ.

Απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα, με τα σοβαρά λάθη που κάνει στην άμυνά της και σε συνδυασμό με την πολύ καλή επιθετική λειτουργία των Πειραιωτών, θα είναι έκπληξη αν δεν καταφέρουν να σκοράρουν μέσα στο «Φίλιπς Στάντιον».

Η πρόκριση είναι αποκλειστικά χέρι του Ολυμπιακού... Εκείνος ορίζει τις τύχες του ζευγαριού. Αν είναι σοβαρός, τότε δεν θα έχει πρόβλημα, ακόμα κι αν δεχτεί γκολ. Αν σκοράρει όμως, φαίνεται αδιανόητο με ένα δίδυμο πανέτοιμων Σεμέδο - Μπα, με έναν απολύτως έτοιμο Γιαν Εμβιλά και με τον Λαλά πιο... ξεψαρωμένο, να δεχτεί τρία τέρματα.

Η Αϊντχόφεν έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει στην πρόκριση. Το διέκρινες από τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών της ότι το πιστεύουν πώς μπορούν να φέρουν τούμπα την κατάσταση.

Καλό είναι αυτό βέβαια, γιατί είναι δεδομένο ότι από το ξεκίνημα θα επιχειρήσουν να επιτεθούν και κατ’ επέκταση να «ανοιχτούν». Ο Ολυμπιακός δεν θα πάει στην Ολλανδία για την ισοπαλία, αλλά θα πάει με σκοπό να κερδίσει, να πιέσει ψηλά και να την υποχρεώσει σε λάθη. Όπως την υποχρέωσε και στο Φάληρο.

Επίσης, θα είναι πολύ σημαντική η απουσία του Σανγκαρέ από τα χαφ της PSV την επόμενη εβδομάδα, ενώ στον Ολυμπιακό επιστρέφει ο Σεμέδο. Αυτό είναι άλλο ένα στοιχείο που δείχνει ότι οι Πειραιώτες κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της πρόκρισης.