Ολυμπιακός: Τώρα, είναι η σειρά της άμυνας να κάνει τη δουλειά της

Η επίθεση του Ολυμπιακού… γάζωσε την Αϊντχόφεν, όμως, η άμυνα στην Ολλανδία καλείται να σφραγίσει την πρόκριση. Οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη διαφορά στους πάγκους.

Ολυμπιακός: Τώρα, είναι η σειρά της άμυνας να κάνει τη δουλειά της

Σε διάστημα λίγων ημερών αντιληφθήκαμε γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός έπαιζε στο μισό γήπεδο τον Παναθηναϊκό, έχανε ευκαιρίες και τελικά έχασε ένα ματς που δέκα φορές να παιχτεί ξανά τις οχτώ θα το κερδίσει. Με την Αϊντχόφεν ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς πιο αποτελεσματικός. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο σε πέντε τελικές είχε τρία γκολ. Τελείωσε το ματς με τέσσερα γκολ απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Πολύ σωστά ο Πέδρο Μαρτίνς και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν θεωρούν τίποτα τελειωμένο. Το ήξεραν και μέσα τους ότι θα συνέβαινε αυτό που συνέβη. Περίμεναν ένα τρελό παιχνίδι που πράγματι έγινε στο "Γ. Καραϊσκάκης". Και απέναντι σε αυτή την Αϊντχόφεν ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε γκολ το οποίο να ήταν προϊόν δημιουργίας του αντιπάλου. Δέχτηκε ένα γκολ από κόντρα και ένα από στατική φάση.

Το ένα είναι θέμα τύχης και το άλλο θέμα συγκέντρωσης σε μία φάση που γίνεται τρία λεπτά μετά το 2-1. Όπως και να 'χει δέχτηκε δύο γκολ, αλλά πήρε και μία διαφορά δύο τερμάτων. Είναι αρκετή αυτή για να του δώσει την πρόκριση; Ίσως και όχι και γι' αυτό ο Μαρτίνς επέμενε και για πέμπτο γκολ.

Η επίθεση έκανε τη δουλειά της στο "Γ. Καραϊσκάκης" και έδωσε στους πρωταθλητές Ελλάδας τέσσερα γκολ. Τώρα είναι η σειρά της άμυνας να κάνει και αυτή τη δική της δουλειά και να υπερασπιστεί αυτό το 4-2. Να περιορίσει την Αϊντχόφεν και να την βγάλει από τα νερά της. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα η άμυνα θα δώσει την πρόκριση, αλλά προς Θεού δεν εννοούμε να πάει ο Ολυμπιακός στο "Philips Stadion" και να παίξει ταμπούρι.

Απλά θα πρέπει φάσεις όπως αυτή που έγινε το 2-2 να μην υπάρξουν. Στιγμές αδράνειας δεν συγχωρούνται και με τον Σεμέδο στα μετόπισθεν ίσως τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα. Βέβαια είναι και θέμα συνολικής δουλειάς η αμυντική λειτουργία και ο Ολυμπιακός εκεί πρέπει να εστιάσει γιατί το βράδυ στο Αϊντχόφεν δεν θα είναι εύκολο.

Πάντως από το πρώτο παιχνίδι φάνηκε ότι οι Πειραιώτες μπορούν να περάσουν και αξίζουν να περάσουν. Επίσης είναι πολύ σημαντική και η διαφορά στον πάγκο. Από τη μία ο Μαρτίνς που ήξερε τι να κάνει και από την άλλη ο Σμιντ που δεν αντέδρασε ποτέ και δεν κατάλαβε τι πραγματικά συνέβη σε αυτό το παιχνίδι. Ούτε καν να σταματήσει το ματς να κάνει αλλαγή όταν είχε μείνει με δέκα παίκτες δεν σκέφτηκε ο Γερμανός που τον έχουν στήσει στον τοίχο οι Ολλανδοί.