«Παγίδα» για τον Ολυμπιακό το ισόπαλο Ντεν Χάαγκ - Αϊντχόφεν (2-2)

Ο Μαρτίνς δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στο τελευταίο παιχνίδι της Αϊντχόφεν με την Ντεν Χάαγκ, όπου η αντίπαλος του Ολυμπιακού ισοφαρίστηκε στο φινάλε.

«Παγίδα» για τον Ολυμπιακό το ισόπαλο Ντεν Χάαγκ - Αϊντχόφεν (2-2)

Η Αϊντχόφεν δεν διανύει την καλύτερή της περίοδο από πλευράς αποτελεσμάτων. Δύο ήττες και μία ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της έχει. Βάσει αποτελεσμάτων άρχισαν στην Ολλανδία να υποστηρίζουν ότι περνάει παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος και ότι πλέον είναι σε κρίση.

Πολλοί στη «χώρα της τουλίπας» θεώρησαν ότι το... αποκορύφωμα στην κακή της πορεία τον τελευταίο μήνα, ήταν το σαββατιάτικο 2-2 στην Χάγη. Η PSV κρατούσε τη νίκη έως τα τελευταία λεπτά, αλλά η Ντεν Χάαγκ ισοφάρισε με ένα ανάποδο «ψαλίδι» του Κράμερ στο 93’. Σημειωτέον, η Ντεν Χάαγκ παλεύει για την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Η βαθμολογική θέση της ομάδας της Χάγης σε συνδυασμό με την ισοπαλία ήταν εκείνα που ξεσήκωσαν τον κόσμο της PSV. Μόνο που υπάρχει μία λεπτομέρεια: Αν έβλεπε κάποιος το παιχνίδι της Αϊντχόφεν, τότε θα διαπίστωνε ότι επρόκειτο για ένα πλασματικό σκορ.

Η PSV είχε τις ευκαιρίες και τις προϋποθέσεις να σημειώσει έξι τέρματα δίχως υπερβολή. Το ότι δεν τα πέτυχε είναι μία άλλη συζήτηση. Το θέμα είναι ότι η Αϊντχόφεν από δική της αβελτηρία δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια από την Χάγη σε ένα ματς που ήλεγχε απόλυτα και μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 από το ημίχρονο.

Κατάφερε στο 76’ να το γυρίσει και αφού έχει χάσει νωρίτερα σωρηδόν φάσεις, αλλά και αργότερα πριν από το 2-2.

Ο Μαρτίνς δεν θέλει να σταθεί ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Την έχει μελετήσει καλά και βλέπει ότι πρόκειται για μία ομάδα που στην καλή τη μέρας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι. Αντιθέτως, η ολλανδική ομάδα ώρες-ώρες βγάζει εικόνα «παιδικής χαράς» στην άμυνα.

Οι δύο επιθετικοί της, ο Μάλεν και ο Ζάχαβι είναι μέσα σε σχεδόν 40 τέρματα τη φετινή σεζόν. Δεν τα λες και λίγα και σίγουρα δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να τους υποτιμήσει. Οπότε, περισσότερο «παγίδα» είναι το 2-2 με την Ντεν Χάαγκ, εστιάζοντας κάποιος μόνο στο αποτέλεσμα.