Ολυμπιακός: Πλάνα δίχως Εμβιλά ενόψει Αϊντχόφεν

Ο Γιαν Εμβιλά δεν προπονήθηκε ούτε την Τρίτη (16/2) και πλέον ο Πέδρο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει τις εναλλακτικές επιλογές ενόψει Αϊντχόφεν.

Ολυμπιακός: Πλάνα δίχως Εμβιλά ενόψει Αϊντχόφεν

Ο Γιαν Εμβιλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην πρώτη μεγάλη «μάχη» με την Αϊντχόφεν. Ούτε την Τρίτη (16/2) κατάφερε να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς, ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας και πλέον η παρουσία του στο ματς με τους Ολλανδούς μοιάζει σχεδόν απίθανη, για να μην πούμε ήδη ότι έχει βγει νοκ άουτ.

Ακόμα και να συμπεριληφθεί στην αποστολή, δεν σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να βοηθήσει στον βαθμό που θα ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Αναγκαστικά, ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού εξετάζει τις εναλλακτικές επιλογές που έχει. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ο Τιάγκο Σίλβα στην ευρωπαϊκή λίστα, τότε θα πρέπει να αλλάξει και το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1. Εκτός πια κι αν επιλέξει τον Ανδρούτσο για τρίτο χαφ, κάτι το οποίο όμως είναι το ασθενέστερο σενάριο απ’ όλα όσα κυκλοφορούν.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός μετά την πολύ σοβαρή απώλεια του Ρούμπεν Σεμέδο, δεν θα μπορεί να στηριχθεί ούτε και στον Γιαν Εμβιλά που ήταν ο παίκτης που κατέγραφε τα περισσότερα χιλιόμετρα και κοψίματα στην πορεία των Πειραιωτών στους ομίλους του Champions League.

Στο πρόγραμμα της Τρίτης (16/2), ο Μαρτίνς δεν έδειξε το παραμικρό ως προς τις σκέψεις του, γιατί πολύ απλά δεν έγινε κανονική προπόνηση λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και του χιονιού που είχε καλύψει τα γήπεδα του Ρέντη.

Ό,τι είναι να δείξει, θα το δείξει στην προπόνηση της Τετάρτης (17/2). Θα πρέπει πάντως να θεωρείται δεδομένο ότι το 4-2-3-1 είναι μονόδρομος...